סופגניות אורז עם כיוס מסטיקה ופיסטוקים

מטגנים 5-7 דקות מכל צד עד הזהבה. טובלים את הכופתאות בסירופ המסטיקה. בוזקים פיסטוקים טחונים ומגישים
מתכון לקינוח מתוק וכשר לפסח בשילוב אורז יווני חדש שהגיע לישראל. לפי היבואנים לאורז היווני טעם ייחודי עם מליחות גבוהה הודות לשילוב של האדמה והאקלים ביוון. ידוע בדרגת הלובן הגבוהה שלו, רך ומבריק בעת בישולו ועשיר בערכים תזונתיים גבוהים

מרכיבים לסופגנייה

100 גרם אורז כמו ג'פוניקה

100 גרם אבקת חלב

70 גרם אבקת סוכר

30 גרם פיסטוקים

1/2 כפית קינמון

30 גרם קמח אורז

1 ביצה

10 גרם אבקת אפייה

מרכיבים לסירופ

600 מ"ל מים

750 גרם סוכר

20 מ"ל כיוס מסטיקה

אופן ההכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז היטב.

כשמוכן מסירים מהאש ומועכים אותו.

מוסיפים את הסוכר, אבקת חלב, אבקת אפייה, קמח אורז, ביצה, פיסטוקים וקינמון.

יוצרים כדורים קטנים.

יוצקים שמן על מחבת לוהטת ומוסיפים את כופתאות האורז.

מטגנים 5-7 דקות מכל צד עד הזהבה (170 מעלות).

טובלים את הכופתאות בסירופ המסטיקה.

בוזקים פיסטוקים טחונים ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר