רכיבים
100 גרם אורז ג'פוניקה
60 גרם סוכר
300 מ"ל מים
100 גרם חמאה
250 מ"ל חלב
3 ביצים
100 גרם קמח כשר לפסח
1 ק"ג אגסים
100 גרם חמוציות
50 גרם אגוזי לוז טחונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה.
מבשלים את האורז עם מים וסוכר.
משמנים תבנית טארט או תבנית פאי אחרת.
מניחים את פרוסות האגסים תוך פיזור החמוציות.
טורפים בקערה את האורז המבושל, חלב, ביצים, חמאה ואגוזי לוז,
יוצקים את התערובת על הפירות.
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות
אופים 25-30 דקות עד שהמילוי מתייצב.
כשמוכן מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר.
מגישים עם קצפת או סירופ פירות.