קינוח אגס קְלָפוּטִי עם אורז

טורפים בקערה את האורז המבושל, חלב, ביצים, חמאה ואגוזי לוז. יוצקים את התערובת על הפירות
"האורז האירופאי" מציע מתכון לקינוח אגס קְלָפוּטִי עם אורז – וריאציה עדינה של הקינוח הצרפתי הקלאסי עם אורז מתוק. קינוח מעניין בעל מרקמים ייחודים שהבסיס לו הינו אורז ג'פוניקה – זן של גרגר קצר-בינוני הנחשב לאורז האירופי המסורתי

רכיבים

100 גרם אורז ג'פוניקה

60 גרם סוכר

300 מ"ל מים

100 גרם חמאה

250 מ"ל חלב

3 ביצים

100 גרם קמח כשר לפסח

1 ק"ג אגסים

100 גרם חמוציות

50 גרם אגוזי לוז טחונים

100 גרם סוכר

אופן ההכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה.

מבשלים את האורז עם מים וסוכר.

משמנים תבנית טארט או תבנית פאי אחרת.

מניחים את פרוסות האגסים תוך פיזור החמוציות.

טורפים בקערה את האורז המבושל, חלב, ביצים, חמאה ואגוזי לוז,

יוצקים את התערובת על הפירות.

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות

אופים 25-30 דקות עד שהמילוי מתייצב.

כשמוכן מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר.

מגישים עם קצפת או סירופ פירות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר