אגס קלפוטיס עם אורז

מניחים את פרוסות האגסים תוך פיזור החמוציות. טורפים בקערה את האורז המבושל, חלב, ביצים, חמאה ואגוזי לוז. יוצקים את התערובת על הפירות
מתכון לקינוח מתוק וכשר לפסח בשילוב אורז יווני חדש שהגיע לישראל. קינוח מעניין בעל מרקמים ייחודים המהווה וריאציה עדינה של הקינוח הצרפתי הקלאסי עם אורז מתוק. לפי היבואנים לאורז היווני טעם ייחודי עם מליחות גבוהה הודות לשילוב של האדמה והאקלים ביוון. ידוע בדרגת הלובן הגבוהה שלו, רך ומבריק בעת בישולו ועשיר בערכים תזונתיים גבוהים

מרכיבים

100 גרם אורז כמו של ג'פוניקה

60 גרם סוכר

300 מ"ל מים

100 גרם חמאה

250 מ"ל חלב

3 ביצים

100 גרם קמח כשר לפסח

1 ק"ג אגסים

100 גרם חמוציות

50 גרם אגוזי לוז טחונים

100 גרם סוכר

אופן ההכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז עם מים וסוכר. משמנים תבנית טארט או תבנית פאי אחרת.

מניחים את פרוסות האגסים תוך פיזור החמוציות.

טורפים בקערה את האורז המבושל, חלב, ביצים, חמאה ואגוזי לוז.

יוצקים את התערובת על הפירות.

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.

אופים 25-30 דקות עד שהמילוי מתייצב.

כשמוכן מסירים מהאש ונותנים להתקרר.

מגישים עם קצפת או סירופ פירות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר