סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף פריכות ושקדים קלויים

רכיבים:צרור רוקט טרי ויפהצרור עלי תרד צעירים ורכים3 גבעולי בצל ירוק¼ כרוב לבן1 כוס קורנפלור ½ ק"ג פרגית או חזה עוף נקי משומן וגידים של עוף טוב¼ כוס שמן זית200 גרם שקדים פרוסיםמיץ מחצי לימוןמלח יםפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:שוטפים היטב את עלי הרוקט והתרד, מייבשים, חותכים לחתיכות גדולות ומעבירים לקערה. פורסים את גבעולי הבצל הירוק לחתיכות באורך ½ 1 ס"מ ואת הכרוב לרצועות דקיקות, ומוסיפים אל הקערה. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 1 ס"מ ומעבירים לקערה עם הקורנפלור. מערבבים עד שהקוביות מכוסות היטב (אפשר לעשות פעולה זו גם בתוך שקית ניילון סגורה, כדי למנוע לכלוך מיותר).מנערים ומפרידים את הקוביות משאריות הציפוי.מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה, ומעבירים אליו את קוביות העוף המצופות. מטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד להזהבה. כשהעוף צרוב מכל צדדיו, מוסיפים למחבת את השקדים ומטגנים עוד כדקה. יוצקים על הכל את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים את תערובת העוף והשקדים אל הסלט. מערבבים מעט ומגישים מיד.

רכיבים:
צרור רוקט טרי ויפה
צרור עלי תרד צעירים ורכים
3 גבעולי בצל ירוק
¼ כרוב לבן
1 כוס קורנפלור
½ ק"ג פרגית או חזה עוף נקי משומן וגידים של עוף טוב
¼ כוס שמן זית
200 גרם שקדים פרוסים
מיץ מחצי לימון
מלח ים
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי הרוקט והתרד, מייבשים, חותכים לחתיכות גדולות ומעבירים לקערה.
פורסים את גבעולי הבצל הירוק לחתיכות באורך ½ 1 ס"מ ואת הכרוב לרצועות דקיקות, ומוסיפים אל הקערה.
חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 1 ס"מ ומעבירים לקערה עם הקורנפלור.
מערבבים עד שהקוביות מכוסות היטב (אפשר לעשות פעולה זו גם בתוך שקית ניילון סגורה, כדי למנוע לכלוך מיותר).
מנערים ומפרידים את הקוביות משאריות הציפוי.
מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה, ומעבירים אליו את קוביות העוף המצופות.
מטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד להזהבה.
כשהעוף צרוב מכל צדדיו, מוסיפים למחבת את השקדים ומטגנים עוד כדקה.
יוצקים על הכל את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
מסירים מהאש ומעבירים את תערובת העוף והשקדים אל הסלט.
מערבבים מעט ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר