עוגיות פלורנטין

עוגיות פלורנטין - מתכון של שף פטיסרי הודיה קליף ושף פטיסרי גל בוכניק
מתכון של שף פטיסרי הודיה קליף ושף פטיסרי גל בוכניק, יזמי אירוע אלופי הפטיסרי 2017

 מתכון ל-45 עוגיות פלורנטין

חומרים לבצק

200 גר' חמאה

80   גר' אבקת סוכר

1 חלבון (ביצה גודל L)

200 גר' קמח

50 גר' אבקת שקדים מסוננת

1 כפית רום אלכוהולי או ברנדי

חומרים למלית

2 כפות  דבש

2 כפות  סילאן

60  גר' חמאה

1/4 כוס סוכר חום בהיר

20  גר' פסטוק קלוי גרוס

20  גר' אגוז לוז קלוי גרוס

20  גר' משמש מיובש חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה

מקרימים חמאה ואבקת סוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה, עד קבלת מרקם קרמי ותפוח.

מוסיפים  חלבון ורום או ברנדי, ומערבבים.

מוסיפים  קמח ושקדים, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר סולטן (כדי ליצור את הצורה של העוגיה), ומזלפים עיגולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנת המילוי

מבשלים את הדבש, סילאן, סוכר, וחמאה עד למצב רתיחה ומורידים מהאש.

מוסיפים את הפיסטוק, אגוזי הלוז והמשמש, ומערבבים.

בעזרת שקית זילוף ממלאים בתערובת הפלורנטין את השקעים שנוצרו בעיגולי הבצק שיצרנו.

אופים בתנור  ב- 180 מעלות עד השחמה.

 

שף פטיסרי הודיה קליף וגל בוכניק, בעלי ניסיון עשיר ומגוון בתחום הפטיסרי בארץ,  חברו לראשונה למיזם משותף ומקיימים את האירוע הקולינרי הגדול ביותר בישראל בתחום הקונדיטוריה. אירוע אלופי הפטיסרי 2017 יימשך יומיים בתאריכים 20.3.2017 – 21.3.2017, ויתקיים באקדמיה הקולינרית החדשה שפיז – CHEFIZ, ז'בוטינסקי 83, פתח תקוה. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: 052-5738020 (הודיה קליף) 052-2817539 (גל בוכניק)

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר