מצרכים ל-20 עוגיות
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
150 גרם (כוס וחצי) שיבולת שועל
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
לקישוט
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
שמים בסיר סוכר, חמאה, אבקת קקאו וחלב.
מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה.
מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים היטב.
מצננים את התערובת במקרר במשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.
מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים.
יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומניחים על תבנית.
מקפיאים את העוגיות במשך כשעה להתייצבות.
מקשטים בשוקולד לבן מומס (לא חובה, אבל מוסיף)
טיפים
שומרים את העוגיות בכלי סגור במקרר עד שבוע.
במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן.
גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים במרגרינה, ובמקום חלב משתמשים בחלב סויה באותה כמות.