עוגיות תמרים וטחינה מגולגלות

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית. צילום רות אופק
הבלוגרית עו"ד רות אופק ('שמח במטבח'), מציעה עבור יצרנית החינה 'טורקיז' מתכון לעוגיות מגולגלות האהובות בבתים רבים. המתכון שמשלב שני חומרי גלם נהדרים – תמרים וטחינה, הינו קל וכייפי להכנה. שילוב הטחינה בבצק ובמלית מעניק לעוגיות טעם מעודן של חלוה שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול. ניתן להכין יחד עם הילדים וליהנות מפעילות לכל המשפחה. להגיש לצד שתייה קרה או חמה להנאת כולם

מצרכים

200 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות טחינה כמו טורקיז

למלית

300 גרם ממרח תמרים
3-4 כפות טחינה

צילום רות אופק

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית וניל עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד.

מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד.

מאחדים לצורת מלבן ועוטפים בניילון.

מכניסים למקרר לכ- 30 דקות כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן.

צילום רות אופק

מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית.

אופים את הגלילים בחום של 170 מעלות במשך כ-20-25 דקות עד שהם מעט משחימים.

מוציאים ומצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות.

מניחים את הפרוסות בתבנית.

מכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפייה כדי לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.

מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר