עוגת מלכת הדבורים – דבש וקרם אגוזים

כמות ל-2 עוגות בגודל 20 ס"מ על 20 ס"משלב א' – סבלה אגוזיםמרכיבים:90 גר' חמאה90 גר' סוכר חום110 גר' אגוזי לוז טחונים90 גר' קמחאופן ההכנה:מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק פריך ואחיד.מאחסנים במקרר לשעה. פותחים את הבצק, מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 0.5 ס"מ.מניחים על תבנית אפייה במסגרת של 20 ס"מ על 20 ס"מ (ללא נייר אפייה מעל). מכניסים לתנור ל-12 דקות ב-160 מעלות. שלב ב' – ביסקוויט עוגת דבשמרכיבים:ביצה אחת בגודל M2 כפות סוכר לבן170 גר' דבש20 גר' ריבת תות200 גר' קמחכפית אבקת אפייהקורט מלח50 מ"ל מיםכפית קינמוןכפית קקאו אופן ההכנה:מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים יחד, עד לקבלת מסה אחידה. יוצקים את המסה על הסבלה אגוזים האפוי שהכנו מראש, בתוך המסגרת. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות ב-160 מעלות. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהמסגרת, ומניחים בצד על רשת שמונחת על תבנית. שלב ג'- ציפוי שוקולדמרכיבים:500 גר' שוקולד חלב איכותי125 גר' שמן אגוזים/קנולה250 גר' שקדים גרוסים קלוייםאופן ההכנה:ממיסים את השוקולד בבן מארי.מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את השקדים הגרוסים. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה, ומצפים אותה היטב מכל הדפנות. שלב ד' – קרם דבש ואגוזיםמרכיבים:210 מ"ל שמנת מתוקה80 גר' דבש6 גר' אבקת ג'לטין25 מ"ל מים170 גר' פרלינה אגוזים/נוגט אגוזים30 גר' שוקולד חלב450 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנה:בקערה נפרדת מערבבים את האבקת ג'לטין והמים היטב ומניחים בצד.מרתיחים את ה-210 גר' שמנת מתוקה עם הדבש, ולאחר ההרתחה מוסיפים את הג'לטין.מורידים מהאש ומערבבים.בקערה נפרדת מערבבים את הנוגט והשוקולד חלב.מערבבים היטב ומעל יוצקים את השמנת והדבש שהרתחנו. מערבבים היטב ואז מוסיפים את ה-450 גר' שמנת מתוקה, מערבבים ומאחסנים במקרר ללילה אחד.למחרת מוציאים מהמקרר את הקרם דבש ואגוזים, מקציפים במיקסר במהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד, חלק ואלסטי.בעזרת צנתר זילוף משונן מספר 14, מזלפים את הקרם על העוגה ומקשטים עם אגוזים ושקדים. ניתן להוסיף פחזניות כקישוט. את העוגה ניתן להזמין מראש ממסעדת 'קינגס קורט' במלון וולדורף אסטוריה ירושלים בין השעות: 10:00-17:00 בטלפון: 054-9509095 ובמייל  בכל שעות היום. המחיר: 105 ₪צילום ללה איסקייב

כמות ל-2 עוגות בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ

שלב א' – סבלה אגוזים
מרכיבים:

90 גר' חמאה
90 גר' סוכר חום
110 גר' אגוזי לוז טחונים
90 גר' קמח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק פריך ואחיד.
מאחסנים במקרר לשעה.
פותחים את הבצק, מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 0.5 ס"מ.
מניחים על תבנית אפייה במסגרת של 20 ס"מ על 20 ס"מ (ללא נייר אפייה מעל). מכניסים לתנור ל-12 דקות ב-160 מעלות.

שלב ב' – ביסקוויט עוגת דבש
מרכיבים:

ביצה אחת בגודל M
2 כפות סוכר לבן
170 גר' דבש
20 גר' ריבת תות
200 גר' קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
50 מ"ל מים
כפית קינמון
כפית קקאו

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים יחד, עד לקבלת מסה אחידה.
יוצקים את המסה על הסבלה אגוזים האפוי שהכנו מראש, בתוך המסגרת. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות ב-160 מעלות.
לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהמסגרת, ומניחים בצד על רשת שמונחת על תבנית.

שלב ג'- ציפוי שוקולד
מרכיבים:

500 גר' שוקולד חלב איכותי
125 גר' שמן אגוזים/קנולה
250 גר' שקדים גרוסים קלויים

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מארי.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את השקדים הגרוסים.
יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה, ומצפים אותה היטב מכל הדפנות.

שלב ד' – קרם דבש ואגוזים
מרכיבים:

210 מ"ל שמנת מתוקה
80 גר' דבש
6 גר' אבקת ג'לטין
25 מ"ל מים
170 גר' פרלינה אגוזים/נוגט אגוזים
30 גר' שוקולד חלב
450 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
בקערה נפרדת מערבבים את האבקת ג'לטין והמים היטב ומניחים בצד.
מרתיחים את ה-210 גר' שמנת מתוקה עם הדבש, ולאחר ההרתחה מוסיפים את הג'לטין.
מורידים מהאש ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את הנוגט והשוקולד חלב.
מערבבים היטב ומעל יוצקים את השמנת והדבש שהרתחנו.
מערבבים היטב ואז מוסיפים את ה-450 גר' שמנת מתוקה, מערבבים ומאחסנים במקרר ללילה אחד.
למחרת מוציאים מהמקרר את הקרם דבש ואגוזים, מקציפים במיקסר במהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד, חלק ואלסטי.
בעזרת צנתר זילוף משונן מספר 14, מזלפים את הקרם על העוגה ומקשטים עם אגוזים ושקדים.
ניתן להוסיף פחזניות כקישוט.


את העוגה ניתן להזמין מראש ממסעדת 'קינגס קורט' במלון וולדורף אסטוריה ירושלים בין השעות: 10:00-17:00 בטלפון: 054-9509095 ובמייל  בכל שעות היום. המחיר: 105 ₪

צילום ללה איסקייב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר