מצרכים
1 עוף שלם
2 בצלים חתוכים לרצועות
100 גרם צימוקים
100 גרם תאנים מיובשות חצויות
100 גרם משמש מיובש
100 גרם שזיף שחור מיובש
2 כפות שמן קנולה
2 כפות סוכר חום דמררה
3 כפות סילאן
3 כפות מייפל
½ כוס קולה
½ כוס מים
½ כפית קינמון טחון
קורט כורכום
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר על אש בינונית.
מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הסוכר ועוברים לאש נמוכה.
מוסיפים את הקולה והמים ואת כל הפירות היבשים.
לאחר 7 דקות מוסיפים את הקינמון, הכורכום, הפלפל השחור, הסילאן והמייפל למשך 7 דקות נוספות לצמצום הנוזלים.
מניחים את העוף בתבנית ועליו יוצקים את הרוטב עם הפירות שבישלנו.
מכניסים את התבנית למשך 10 דקות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
לאחר 10 דקות מורידים ל-150 מעלות לצלייה של עוד שעתיים.