מסעדת 'ערבסקה' נפתחה בקול תרועה עמוס סלטים וניחוחות ים תיכון לפני כחמש
שנים (ימי מלחמת לבנון השנייה). מאז הספיקו הבעלים (החדשים) להבין שהקהל הישראלי נאמן למי שנאמן לו, ולאחרונה שינה המקום פניו, לטובת תפריט כשר ושעות פתיחה בהתאם ללוח השנה היהודי. התוצאה: מסעדה מלאה בקהל מגוון(חילוני ודתי לצד אורחים ממוצא ערבי) הנהנים מתפריט מדהים ועשיר, מקום מעוצב היושב במבנה גדול הכולל חניה צמודה, מוזיקת רקע בכל שפה שתעלה לכם לראש. ושני חללי אירוח, אחד פרטי לאירועים (מה שנקרא חינה, אירוסין וימי הולדת), והשני לקהל הרחב. שניהם, אגב, מעוצבים עם מנורות ואביזרים בניחוח אוריינטלי, וצופים לעמדת הגריל של המסעדה הפתוחה, לכל דורש ולכל מי שמנסה לפענח את סודות המטבח של השף.
הגענו למסעדה בשעת ערב מאוחרת בתחילת השבוע. שני זוגות של אנשים רעבים שחולמים כל היום על בשר כבש וסלטים. כבר בכניסה קיבלו את פנינו
בהכנסת אורחים מאגדות לילה ולילה, כולל הושבה בשולחן על פי בקשתנו, סלטים שהגיעו במהירות שיא, ותפריטים שהונחו אחר כבוד על השולחן. מנהל המקום, פאדי, התנדב לספר לנו על הייחוד של המנות, ולהבהיר לנו שלא מדובר במסעדה ים תיכונית, אלא במסעדה לבנונית אותנטית. לרגל השינוי המבורך הזה, הם מחזיקים במקום שני שפים. אחד לבשרים ואחד במיוחד לסלטים.
החלטנו לתת לפאדי להפתיע אותנו בבחירת המנות הבשריות, ובאותו זמן נהנינו משיחה צפופה איתו על החיים במדינה ועל תורת היחסים, כולל שלל טיפים ועצות שלא היו מביישות את איריס בר און. עד שהגיעו המנות, נהנינו מפיתות חמות וטעימות לצד מבחר סלטים מדהים, הכולל חומוס איכותי עמוס גרגרים הנעשה במקום, סלט חצילים עשיר, חציל בטחינה, ממולאים, טאבולה, ועוד שלל מטעמים שהגיעו בצלחות של ממש ולא בצלוחיות קטנטנות.
הוסיפו לכל אלה אלכוהול (יין לבן, בירה וודקה), וקיבלתם חוויה מושלמת לחך, אנין ככל שיהיה. 
בין ביס לביס גילינו שריח הבשר של המנות שלנו מגיע עד אלינו, עוד לפני שהמגשים יצאו אלינו לשולחן; מה שכמובן עורר אצלנו את כל החושים וגם מסע ניחושים על מה עומד לנחות מולנו.
שוק טלה בבישול איטי, צוואר כבש ממולא, כתף כבש, עוף ממולא באורז ובשקדים, ועוד שלל שילובי בשר שהוכנו במיוחד עבורנו, גרמו לנו להבין שמערבסקה לא נצא רעבים. אחרי הכל, מנות הבשר כולן הגיעו לשולחן כשהן נימוחות, רכות ועמוסות טעמים עשירים, מעוטרות בירקות ומתובלות כיאה למסעדה לבנונית.
כל השולחן הצהיר ממש כמוני, שהמקלובה – שילוב בין עוף לאורז ושקדים עם ירקות בקדירה, הייתה המושלמת בין המנות, ובגלל שאין לנו עוד מקום בבטן, אולי כדאי שנוותר על הקינוח. 
תנוח דעתכם, ברגע בו הוגשו כוסות התה והקפה, לא ויתרנו על הבוואריה והמלבי, וכבר קבענו מועד אחר לארוחה נוספת. אחרי הכל, כולנו בעד דו קיום ואוכל טוב, לא?
ערבסקה
כשר למהדרין
רח' בן ציון גליס 4 – צומת סגולה, פתח תקווה
טל. 1700-553445
א-ה – 12:00-23:00. מוצ"ש- עד 24:00

תגובות
0