פוקי מהוואי – סושי בצלחת

הכניסו את האבטיח לקערה כדי שיתקבל פוקי. תוכלו להוסיף מלפפון, צנון, מיונז חריף או אצות וואקמה
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון שמכיל את מרכיבי הסושי בצורה אחרת. אמנם הסושי הגיע מהמטבח האסייתי אבל הפוקי שהגיע מהוואי מציע את הגרסה האמריקאית למאכל

מצרכים

עבור האורז

200 גר' אורז לבן

3 כפות חומץ אורז

1 כף סירופ אגבה

עבור טונה צמחונית מאבטיח

200 גר' אבטיח ללא גרעינים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית פתיתי אצות נורי

1 כפית צ'ילי (תבלין)

עבור הרוטב

100 גר' אדממה

1 גזר

1 אבוקדו

1 בצל ירוק

שומשום שחור ולבן

אופן ההכנה

להכנת הטונה הצמחונית קצצו את האבטיח לקוביות ורסקו את כל המצרכים להכנת הרוטב.

השרו במרינדה למשך הלילה (או לפחות למשך שעתיים וחצי).

בשלו את האורז במים. בדקו שמבושל ושפכו את המים. שטפו במים קרים והניחו בצד.

חממו במים רותחים את האדממה, חתכו לפרוסות את הגזר והאבוקדו, וקצצו לחתיכות קטנות את הבצל הירוק.

הכניסו את האורז לקערה, תבלו בחומץ ובסירופ האגבה, הוסיפו מלח לפי הטעם וערבבו היטב.

צקו את הרוטב על כל האורז והשאירו מספיק מקום לטונה מהאבטיח.

לאחר מספר שעות האבטיח יהיה עשיר בנוזלים. הוציאו את האבטיח, ואת הנוזלים צקו לסיר.

בשלו בחום נמוך עד שכמות הנוזלים תפחת ויתקבל רוטב סמיך. ערבבו את הרוטב עם האבטיח והוסיפו שומשום לבן.

הכניסו את האבטיח לקערה כדי שיתקבל פוקי.

תוכלו להוסיף מלפפון, צנון, מיונז חריף או אצות וואקמה.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של Teka

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר