פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים

פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים
מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים

 

מרכיבים

4 נתחים של פילה סלמון

1 כף שמן זית

1 תפוז

1 לימון

1 כף צלפים (מסוננים היטב)

0.5 כוס יין לבן

50 גרם חמאה

מלח ופלפל

אופן ההכנה

חותכים את התפוז לשני חצאים.

חצי אחד סוחטים ואת החצי השני פורסים דק (בצורת ירח).

חוזרים על אותה הפעולה עם הלימון: חותכים  וסוחטים, ואת החצי השני פורסים.

מתבלים קלות את הדג במלח ופלפל.

מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט.

מוסיפים את הדג ומטגנים. כשקצוות הדג עשויות יש להפוך את הדג.

מוסיפים את היין הלבן, מיץ התפוז והלימון, פרוסות התפוז והלימון, צלפים וחמאה, ומתקנים תיבול.

כשהרוטב מתחיל לבעבע יש להנמיך את האש ולכסות עד שהדג עשוי (תלוי בעובי הדג).

כדאי לבשל בסמוך לארוחה ולהגיש ישר לשולחן.

 

מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר