מרכיבים:
10 תאנים יבשים
10 משמשים יבשים
10 שזיפים (מגולענים) יבשים
150 גר' אגוזי מלך
100 גר' צימוקים
2 בצלים
1 כף סילאן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
את כל הפירות היבשים לחתוך לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ.
לקלף את הבצל ולחתוך לרצועות דקות.
לטגן את הבצל עד מצב של צבע זהב.
להוסיף את הפירות היבשים, הסילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון, ולערבב.
להוסיף 1/4 כוס מים, להנמיך להבה ולצמצם את הרוטב.
להקפיץ את אגוזי המלך.
להוסיף לקראת סוף צמצום רוטב את אגוזי המלך.
הגשה:
מומלץ להגיש עם קוסקוס אורגני
המלצה:
ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים, פיסטוקים.
צילום נועם דוד