חומרים ל- 4 מנות:
1 חבילת פסטה שבלולים או פפיונים
4 כפות שמן זית
4 יח' שום קלוף פרוס
20 יח' זיתי טאסוס מגולענים
8 יח' חצאי ארטישוק רומאי משומר בשמן זית
50 גרם גבינת גורגונזולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
במחבת עם שמן זית לטגן שום זיתים וארטישוק
כ-4 דקות.
לבשל פסטה לדרגת אל דנטה, לסנן ממים.
להוסיף לפסטה את תערובת הארטישוק והזיתים.
לערבב, להמליח ולפלפל.
הגשה:
להעביר לצלחת הגשה.
לפזר מעל גבינת גורגונזולה.