פסטייה עוף חגיגית עם דבש ופירות יבשים

אופים 14-20 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט. צילום אפיק גבאי
מתכון מחברת קנור למנה חגיגית ועשירה שניתן להגיש לשולחן החג עם טעמי דבש כיאה לראש השנה וחגי תשרי. ההכנה בשתי תבניות או מחבתות עגולות קוטר 12

מצרכים ל-4-6 מנות

5 דפי פילו מופשרים

1/3 כוס שמן זית

למילוי

3-4 כפות שמן זית

1 בצל סגול בגודל בינוני קלוף וקצוץ דק

400 גרם בשר פרגית טחון

1 כף אבקת מרק עוף כמו של קנור

1 חופן קטן של שקדים פרוסים קלויים

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כפית בהרט + 1/4 כפית קינמון

1 חופן קטן צימוקים שחורים

1 חופן משמשים מיובשים קצוצים

1 כף דבש

להגשה

אבקת סוכר ופיסטוקים

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת.

מטגנים היטב את הבצל 5-6 דקות תוך ערבוב על להבה בינונית-גבוהה עד שמתחיל להשחים.

מוסיפים את הפרגית וממשיכים לטגן 4 דקות נוספות עד שמשנה את צבעה.

אם תכולת הסיר נראית יבשה מוסיפים מעט מים.

בוחשים פנימה את אבקת המרק, התבלינים, השקדים והפירות היבשים.

מבשלים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

בוחשים פנימה את הדבש.

טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.

מניחים צלחת על משטח עבודה נקי ועליה פורסים דף פילו שרוחבו פונה אליכם.

מברישים אותו בשמן זית.

עליו מניחים דף נוסף לאורך וגם אותו משמנים.

כך מסדרים את כל 5 הדפים  – לסירוגין לאורך ולרוחב.

מסדרים את הבשר בערמה אחת במרכז הדף.

משטחים לעיגול ומקפלים מסביב את הפילו (ליצירת צורה עגולה).

מניחים צלחת מעל הצלחת והופכים כך שהצד המקופל יפה של דפי הפילו פונה למעלה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מברישים בעוד שמן זית.

אופים 14-20 דקות עד שהמאפה מזהיב.

מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט.

הגשה

לפני ההגשה מעטרים באבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר