צ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד

מטגנים 4-5 דקות עד הזהבה – הופכים לפי הצורך. מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת או מלקחיים. מגלגלים מיד בסוכר קינמון ומניחים על רשת לצינון
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח הספרדי- פורטוגלי שמשלב מה שקינוח חורפי צריך להיות: בצק מנחם, טיגון בשמן עמוק, ציפוי קינמון וסוכר ונאכל לרוב לאחר טבילה בצ'וקולטה סמיכה. מה ההבדל בינו לבין סופגנייה? הצ'ורוס הדק ללא מילוי צריך פחות מ-30 דקות הכנה

רכיבים

לצ'ורוס

1 כוס מים

6 כפות חמאה רכה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית ווניל

1 כוס קמח

1 כפית מלח

2 ביצים גדולות

שמן צמחי לטיגון

סוכר מעורבב בקינמון

שקית זילוף

ראש זילוף כוכב פתוח גדול

לרוטב השוקולד

3/4 כוס פתיתי שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח כשר

אופן ההכנה

בסיר גדול על אש בינונית מוסיפים מים, חמאה וסוכר.

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים תמצית וניל.

מכבים את האש ומוסיפים גם את הקמח והמלח.

מערבבים כ-30 שניות בכף עץ עד הסמכה ומאפשרים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.

לאחר שהתערובת התקררה, בעזרת מיקסר ידני טורפים פנימה ביצים אחת אחת עד קבלת בלילה אחידה.

מעבירים את התערובת לשק זילוף מצויד בקצה כוכב פתוח גדול.

בסיר גדול על אש בינונית מוסיפים מספיק שמן על מנת להגיע עד מחצית דפנות הסיר ומחממים ל-200 מעלות.

מחזיקים את שקית הזילוף כמה סנטימטרים מעל השמן.

זולפים בזהירות צ'ורוס לרצועות באורך 10-15 ס"מ (3-4 רצועות בכל פעם).

ניתן להשתמש במספרי מטבח על מנת לנתק את הרצועה משקית הזילוף.

מטגנים 4-5 דקות עד הזהבה – הופכים לפי הצורך.

שימו לב לאפשר לשמן להתחמם שוב ל-200 מעלות עבור זילוף של רצועות נוספות.

מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת או מלקחיים.

מגלגלים מיד צ'ורוס בסוכר קינמון ומניחים על רשת לצינון.

לרוטב השוקולד

מניחים פתיתי שוקולד בקערה חסינת חום בגודל בינוני.

בסיר קטן על אש בינונית מביאים את השמנת לרתיחה.

יוצקים מיד את השמנת החמה על פתיתי השוקולד ומערבבים להמסה.

מוסיפים קינמון ומלח ומערבבים לאיחוד.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר