קוקטיילים שיחממו את החורף

אלכסנדר הינו קוקטייל שמחבר בין שני משקאות שלא הייתם חושבים לערבב מלכתחילה
הסקוטית מבית ישרקו שמייבאת ומשווקת מוצרי מזון מהעולם מציעה מתכוני קוקטיילים קלים להכנה שיחממו את ימי ולילות החורף הקרים

וויסקי סקין – Whisky Skin

קוקטייל ותיק עוד מהמאה ה-19 בארה"ב שנועד לגבור על החורף הקר של אמריקה הצפונית; ימים בהם כל וויסקי סקוטי היה בלנדד מאלט (אז קראו לזה פיור מאלט), וסקין היה הביטוי לקליפת לימון. לחיים חמים ונעימים!

רכיבים

כוס – מאג שקוף
60 מ"ל מים רותחים
30 מ"ל שקלטון וויסקי בלנדד מאלט
1 כפית סוכר
1 טוויסט לימון

אופן ההכנה

לשטוף את הכוס במים רותחים כדי לחמם אותה.

לערבב היטב את הסוכר וקליפת הלימון עם 30 מ"ל מים רותחים כדי להמיס את הסוכר.

למזוג את הוויסקי ואת שארית המים הרותחים ולערבב שוב.

וויסקי סאוור של חורף –  Whisky Sour of Winter

קוקטייל עשיר ומלא, חמצמץ ופירותי – מושלם להתכרבל איתו בלילה חורפי. לחיים!

רכיבים

כוס – קופ
30 מ"ל טמנאוולין וויסקי גראנש פיניש
20 מ"ל סנדמאן פורט פאונדר'ס רזרב
20 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל מי סוכר דמררה
1 חלבון של ביצה
לקישוט – אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה

למלא את הכוס בקרח לקירור מראש של הכוס.

לתוך שייקר ללא קרח למזוג את כל הרכיבים.

לננער היטב במשך כ-10 שניות להקצפה ראשונית.

להוסיף קרח לשייקר ולנער עוד כ-20 שניות נוספות.

לרוקן את הקרח מהכוס ולמזוג לתוכה את הקוקטייל תוך סינון כפול.

לגרד מעל אגוז מוסקט.

אלכסנדר –  The Alexander

קוקטייל שנוצר לפני יצירת מותגי האלכוהול בשם זה. חיבור מושלם בין שני משקאות שלא הייתם חושבים לערבב מלכתחילה. לחיים!

רכיבים

כוס – לואובול
20 מ"ל ברוקר'ס ג'ין
20 מ"ל ליקר מוצרט שוקולד בלאק
20 מ"ל שמנת חצי חצי (תערובת של 1:1 בין שמנת לחלב)
לקישוט – גבעול עלי נענע

אופן ההכנה

לקרר את הכוס עם קרח.

למזוג את שלושת הרכיבים לשייקר.

להוסיף קרח ולנער במשך כ-15 שניות.

לרוקן את המים שהצטברו בכוס.

למזוג את הקוקטייל תוך סינון כפול.

לקשט וליהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר