רכיבים לשתי מנות
200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
85 גרם חמאה לא מלוחה
1 ביצה
1 חלמון ביצה
30 גרם סוכר חום
1 כפית תערובת תבלינים: ג'ינג'ר, ציפורן, מוסקט, קינמון ופלפל
1 כפית תמצית וניל
140 גרם ביסקוויטים
125 גרם תערובת של פיסטוק, שקדים, אגוזי לוז וצימוקים
אבקת סוכר
חוט קשירה לבשר
אופן ההכנה
קוצצים את השוקולד.
מניחים בקערת נירוסטה יחד עם החמאה.
ממיסים בשיטת בן מארי על אדי מים.
מניחים בצד במשך 10 דקות לצינון חלקי.
בינתיים שוברים את הביסקוויטים בידיים לחתיכות לא אחידות וקטנות.
בכלי נפרד קוצצים את האגוזים והצימוקים.
מקציפים את הביצה והחלמון יחד עם הסוכר, תערובת התבלינים ותמצית הווניל.
מוסיפים לשוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביסקוויטים ואת האגוזים.
מערבבים שוב לתערובת אחידה.
חותכים חתיכת ניילון נצמד.
יוצקים עליה את התערובת.
מגלגלים לגליל קושרים את הקצוות.
מניחים במקרר במשך 6 שעות לפחות או למשך לילה שלם.
לאחר צינון מוציאים את הפודינג מעטיפת הניילון הנצמד.
מגלגלים אותו באבקת סוכר.
חותכים חתיכה ארוכה של חוט קשירה לבשר.
קושרים אותה לרוחב כפי שעושים עם נקניקיות מסורתיות.
הגשה
לוקחים סכין חדה שהושרתה בכוס מים רותחים.
חותכים את הפודינג השחור בטמפרטורת החדר ומגישים.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה