מצרכים ל-12 יחידות
חפיסת שוקולד מריר איכותי 70% קקאו ומעלה. לא מומלץ שוקולד לאפייה
100 גרם שזיפים מיובשים
1 כף דבש לפי הטעם ודרגת המתיקות המועדפת
אבקת קקאו דלת סוכר – אופציונלי.
אופן ההכנה (25 דקות)
הרתיחו מים.
השרו את השזיפים המיובשים במים הרותחים למשך 20 דקות כדי לרכך אותם במטרה שניתן למעוך אותם במזלג בקלות למחית מתוקה.
לאחר 20 דקות השרייה רוקנו את המים העודפים ומעכו את השזיפים ליצירת מחית.
שברו את השוקולד לחלקים קטנים.
הכניסו לקערה שניתן להכניס למיקרוגל.
חממו את השוקולד במיקרוגל 15 שניות.
הכניסו את השזיפים החמים לקערה וערבבו היטב – החום מהשזיפים ימיס את שאריות השוקולד.
הוסיפו לקערה כף דבש וערבבו היטב. אם התוצאה לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף עוד דבש.
חלקו את המחית שנוצרה ל-12 יחידות וגלגלו ידנית או באמצעות כף עוגיות מיוחדת לצורת עיגול.
לאחר יצירת הכדורים ניתן להוסיף אבקת קקאו לא מומתקת.
המלצה
הכינו יום מראש וקררו במקרר ליממה לפני האכילה, להעצמת הטעם.