חומרים ואופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים 1 כוס קמח ו- 1 כוס מים רותחים.
מוסיפים 2 ביצים.
לאחר לישה קצרה מוסיפים עוד 3 כוסות קמח, 50 גרם מרגרינה ו- 1 כפית מלח.
למילוי מגרדים גבינה מלוחה קשה (כמו ממחלבות קדוש או המאירי בצפת).
מוסיפים גבינה צפתית וביצה לאיחוד התערובת.
משאירים את הבצק למנוחה קצרה.
מרדדים את הבצק לעובי כ- ½ ס״מ.
קורצים עיגולים בעזרת כוס.
מניחים כפית גדושה של מלית במרכז הבצק.
מניחים עליו עיגול נוסף.
מהדקים בצדדים היטב.
מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים וכפית מלח.
מבשלים את הקלסונס עד שהם רכים וצפים למעלה (כמו פסטה).
מסדרים את הקלסונס בתבנית.
מכניסים לתנור חם עם חתיכות חמאה ביניהם.
אופים עד להשחמה קלה וריכוך החמאה.
טיפ
מומלץ לגרד גבינה מלוחה קשה מעל.