מצרכים
6 טורטיות קטנות או 3 גדולות
1 צנצנת ממרח עגבניות בתוספת שמן זית כמו של נפטון
250 גרם גבינת מוצרלה מעושנת
מעט שמן זית
לגיוון
פטריות שמפיניון פרוסות, גרגרי תירס, זיתים, בצל טרי פרוס, בצל מטוגן, רצועות פלפל קלוי, טונה ועוד
אופן ההכנה
משמנים במעט שמן מחבת – שהקוטר שלה גדול מזה של הטורטייה.
מחממים ומניחים במחבת טורטייה אחת,
מורחים עליה ממרח עגבניות ומפזרים גבינה מעל (אם רוצים אחת מהתוספות מוסיפים בשלב זה).
משאירים שוליים של 0.5-1 ס"מ מהקצוות.
מכסים בטורטייה נוספת ומהדקים מעט את הקצוות של שתיהן.
מטגנים 2 – 3 דקות עד שהטורטייה מזהיבה-משחימה. הופכים לצד השני ומחממים עוד כ-2 דקות להזהבה.
חותכים באמצע או למשולשים ומגישים.
טיפ
אם מכינים עם טורטייה גדולה:
מורחים את ממרח העגבניות רק על חצי מהטורטייה. מוסיפים את הגבינה.
מקפלים את הטורטייה באמצע ומהדקים את הקצוות. מטגנים כמוסבר.