קציצות עדשים אדומות וגריסים עם רוטב אגוזים וירוקים – חריף

מתכון של יוחנן זליקמן במסגרת מיזם של מיה תעשיות מזון שנרתמת לעזרת עובדי ענף המסעדנות בתקופת הקורונה 2020 ומעניקה חשיפה לטבחים צעירים שיצרו מתכון מקורי לכבוד חגי תשרי תוך שימוש במוצרי מיה

חומרים ל- 50 יחידות 

לקציצות 

1 שקית עדשים אדומות כמו של מיה

1/4 שקית גריסים

1 דלורית שלמה מגורדת – וסחוטה מהנוזלים של עצמה

1 כרישה קצוצה מטוגנת לצ'יפס במחבת

3 כפות קורנפלור כמו של מיה

1 כוס ציפוי שניצל

1 כף אגוז מוסקט

1 בצל לבן שלם

1 כף כמון

2 כפות מלח

2 כפיות פלפל לבן

1 כפית צ'ילי חריף

1 כף פשתן ב 1/4 כוס מים (השריה של כחצי שעה)

1/4 כוס שמן זית מיה

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור שמיר

צרור מנגולד

1 גרידת לימון מלימון טרי

לרוטב 

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

2 עלי מנגולד

פלפל חריף שלם

חופן אגוזי פקאן

חופן בוטנים גרוסים

חופן שומשום לבן

מיץ מלימון אחד טרי

3 שיני שום

4 כפות שמן זית מיה

מלח פלפל

½ כוס קרם קוקוס

צילום מיה

אופן הכנת הקציצות 

מבשלים את הגריסים והעדשים בנפרד לרמת ריכוך של 50%.

טוחנים במעבד מזון את הירוקים, בצל טרי, ראש שום, פשתן עם המים.

מעבירים לקערה גדולה את מה שנטחן.

מוסיפים את יתר החומרים.

לשים את הבלילה עד קבלת מסה אחידה.

במידה ונוזלי מדי ניתן להוסיף מהציפוי לשניצל.

מקררים את המסה במקרר.

יוצרים לביבות קטנות.

ניתן לאפות בתנור ב- 170 מעלות 13 דקות מכל צד.

ניתן לטגן במחבת נון סטיק עם מעט שמן.

אופן הכנת הרוטב 

טוחנים את כל המרכיבים יחד עד קבלת משחה אחידה.

הגשה 

טובלים את הקציצה (קרה או חמה) במטבל.

הערה

המתכון נעשה בכמות גדולה על מנת להעביר הלאה לנזקקים מיד בתום הבישול.

להכנת כמות מספקת למשפחה ממוצעת יש להשתמש בחצי מכל הכמויות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר