חומרים
200 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם פרלינה (מחית נוגט שניתן להשיג בחנויות מקצועיות )
260 גרם חמאה
460 גרם סוכר
250 גרם ביצים (5 יחידות L)
185 גרם קמח
4 גרם אבקת אפייה (כפית)
4 גרם מלח (חצי כפית)
אופן ההכנה
נחמם תנור ל- 160 מעלות.
בסיר כפול או מיקרו נמיס את השוקולד, הפרלינה והחמאה.
במקביל נטרוף את הביצים והסוכר מבלי להקציף.
נוסיף פנימה את תערובת השוקולד החמה,
נוסיף את הקמח (מנופה) עם אבקת האפייה, המלח והאגוזים הקצוצים.
נשטח קלות על תבנית אפייה בעזרת מרית עד שהמסגרת מכוסה במלית.
נאפה כ- 18-20 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.
חיתוך ואחסון
לאחר האפייה נניח לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר.
בעזרת סכין חדה נפרוס לפי המידה הרצויה.
נאחסן בכלי אטום.
ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.