ריבועי תפוז חלומיים

מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת בכלי אטום עד 3 ימים. צילום ועיצוב מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳
מותג "פרימור" מציע יחד עם מירב גביש מבלוג האוכל "גבישס" מתכון של שתי שכבות בסיס פריך ונימוח בפה ומעל קרם תפוזים. מוצע להגיש לצד כוס מיץ פירות הדר סחוט טבעי

מצרכים ל-16 ריבועים

תבנית 20 על 20 ס"מ

לבסיס

1 כוס קמח

¼ כוס סוכר חום או לבן

קורט מלח

75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה)

למלית

3/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

1/2 כוס מיץ פירות הדר סחוט כמו של "פרימור"

¼ כוס קוקוס טחון

2 כפות קמח

¼ כפית מלח

¼ כפית אבקת אפיה

צילום ועיצוב מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳
צילום ועיצוב מירב גביש – בלוג האוכל ׳גבישס׳

אופן ההכנה

מכינים את פירורי הבצק: שמים בקערה קמח, מלח וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את החמאה הקרה לתערובת הקמח.

משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בפוד פרוססור, התהליך נמשך 2 דקות).

מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן.

משטחים את הפירורים עם הידיים.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-15 דקות.

שמים בקערה את הביצים וטורפים.

מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים.

מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס.

מערבבים לבלילה אחידה (הבלילה תהיה נוזלית) ומניחים בצד.

מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור).

יוצקים את בלילת הביצים על הבצק החם ומחזירים את התבנית לתנור.

אופים 20 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כשעה.

הגשה

חותכים ל-16 ריבועים.

מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת בכלי אטום עד 3 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר