ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה של שף מסימיליאנו די מתאו

לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם מציע השף זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו די מתאו עבור נציבות הסחר האיטלקית את המתכון הביתי שלו להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה איטלקיות

מצרכים

300 גרם אורז ארבוריו או קרנרולי

1 גבעול סלרי

1 גזר חתוך לאורכו

½ כוס יין לבן יבש

1 בצל גדול חצוי בקליפתו

1 בצל שאלוט קצוץ

1 קופסת פטריות טריות חתוכות גס (1 ס"מ)

50 גרם חמאה

150 גרם כבינת פרמג'אנו רג'אנו מגוררת

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר ובצל בסיר עם 3 ליטר מים. 

קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט חמאה.

מוסיפים את האורז ומערבבים במשך  5 דקות.

מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה.

 מוסיפים את הפטריות ומבשלים ביחד 2 דקות.

מוסיפים מצקת מציר מהירקות  ומנמיכים את האש.

לסירוגין מוסיפים כל פעם מעט מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז.

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הגבינה, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר