מצרכים עבור 1 קילו שוקולד נוגט
200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
400 גרם שוקולד לבן
400 גרם קרם קקאו
200 גרם אגוזי לוז קלויים
מעט מלח
אופן ההכנה
חתכו את השוקולד המריר והמיסו אותו בטכניקת "באן מארי" (השריה בכלי נירוסטה מעל אדי מים רותחים).
ניתן גם להמיס את השוקולד במיקרוגל.
על מנת להימנע משריפת השוקולד יש לחממו בטמפרטורה הנמוכה ביותר למשך דקה, לבדוק אם נותרו גושים ולהוסיף זמן חימום בעת הצורך.
כאשר השוקולד נמס לחלוטין מרחו אותו על בסיס תבנית ומצדדיה באופן אחיד שיכסה את כל התבנית.
הפכו את התבנית על מנת להוציא את השוקולד העודף.
הניחו את המגש במקרר למיצוק השוקולד.
כאשר השוקולד מוצק, חזרו על הפעולה על מנת שכל חלק בתבנית יהיה מכוסה בשוקולד.
את השוקולד העודף שמרו בצד להמשך.
החזירו את המגש למקרר עד שהשוקולד יתמצק.
להכנת המילוי
המיסו את השוקולד הלבן.
כאן עדיף להשתמש ב"באן מארי", מאחר ששוקולד לבן נוטה להישרף במהירות.
כאשר השוקולד מומס לגמרי, הוסיפו קרם קקאו, אגוזי לוז חתוכים וחצי קורט מלח.
מזגו את המלית לתבנית המכוסה בשוקולד.
החזירו את התבנית למקרר עד שגם המילוי יתמצק.
סיום ההכנה
לאחר מכן הוציאו את התבנית מהמקרר.
המיסו את שארית השוקולד המריר ששמרתם בצד.
מזגו את השוקולד המומס על כל המילוי.
החזירו את התבנית למקרר למשך 2-3 שעות.
הוציאו את התבנית והגישו את הנוגט בטמפרטורת החדר.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה