חומרים (6 מנות):
6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל 6 קוביות
6 עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפיות שמן זית
1 כפית חומץ
כפית סומק
מלח גס
פלפל גרוס טרי
חומרים לסלט טאבולה (6 מנות):
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
¼ צרור נענע קצוץ גס
מיץ לימון מלימון אחד
½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים
¼ כוס שמן זית
1 עגבנייה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
משפדים את העוף על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות – עגבניות, פלפל ובצל באמצע השיפוד (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
מכינים בקערית מרינדה של סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
את השיפודים משרים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
במחבת פסים חמה צולים את השיפודים למשך דקה.
מכניסים לתנור החם ל- 10 דקות נוספות.
הכנת סלט טאבולה (תוספת):
מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים לצד השיפודים.
מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300
צילום דן פרץ