תבשיל שווארמה טבעוני עם בצל מקורמל ותפוחי אדמה

תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה, מציע מתכון לארוחה שלמה וטעימה שאפשר להכין בקלות ממצרכים זמינים ולקבל בצלחת חגיגת טעמים שכל המשפחה תהנה ממנה

מצרכים

3 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
2 שיני שום כתושות
4-5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
450-350 גרם שווארמה טבעונית (חבילה, ליצרנים שונים כמות שונה)
1 כפית כורכום
1 כף תבלין שווארמה או קארי
קורט סוכר
מים רותחים לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה

עלי פטרויזליה קצוצים או בצל ירוק טרי קצוץ

צילום תום פרנץ

אופן ההכנה

מחממים סוטאג' גדול עם שמן זית ומוסיפים את הבצל.

מטגנים אותו עד שמתרכך ומזהיב יפה.

מוסיפים את השום הכתוש וקוביות תפוחי האדמה.

מטגנים עד שמזהיבות יפה.
מוסיפים את השווארמה והתבלינים.

מוסיפים מעט מים רותחים – בערך ½ כוס.

התבשיל לא אמור להיות נוזלי ולכן מטרת המים רק לבשל את תפוחי האדמה היטב.

מביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה מכוסה כ- 20 דקות אחרי הרתיחה.

במידה והנזיד סמיך מדי מוסיפים מים רותחים להגעה לסמיכות הרצויה.

טועמים ומתקנים תיבול.

הגשה

מגישים לצד אורז בר, סלט ירקות טרי וטחינה מוזלפת בנדיבות מעל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר