fbpx

15-20.2.15: שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל

21 שפים צרפתים – 20 מסעדות – 7 ערים: תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, עכו, בנימינה, טבריה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל יוצא לדרך זו השנה השלישית, וייערך השנה לראשונה בשבע ערים ברחבי הארץ – תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה,טבריה, עכו ובנימינה.

21 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים, יגיעו לישראל, וביחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ברחבי הארץ, הם יבנו תפריטים מיוחדים ויציעו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי המשובח במסעדות בתאריכים 16-17-18 בפברואר 2015.

שבוע הקולינריה הצרפתי יתמקד השנה בחבל "רון-אלפ" שבצרפת. נבחרת של שבעה שפים מהאזור תחשוף בפני הקהל הישראלי את מוצרי החקלאות, המזון ויקבי האזור.

פטריק מזונאב, שגריר צרפת בישראל, אומר: "השנה, ההירתמות הנלהבת של השפים מצרפת, בתוספת סיוע מחבל הרון-אלפים בצרפת וחסות של חברות מצרפת ומישראל, אפשרו לנו ללכת רחוק ולהגיע למחוזות חדשים. השפים שלנו קיבלו על עצמם להכשיר טבחים של ארגון "לתת" המספק ארוחות חמות לאלפי נזקקים מדי יום. השפים יעבדו גם בבתי חולים, בביה"ח הצרפתי בנצרת ובביה"ח בילינסון בפתח תקווה, וישביחו את התפריט המוגש לחולים".

בין השפים הבולטים שיגיעו השנה: לראשונה שף עטור בשלושה כוכבי מישלן, ז'ראלד פאסדה מהמסעדה במלון "לה פטיט ניס" במרסיי, שיחבור לשף יורם ניצן במסעדת "מול ים".
סימון זאנוני, שף מסעדת היוקרה "Trianon Palace" המחזיק בשני כוכבי מישלן, פתח לאחרונה את מסעדת העילית הכשרה למהדרין הראשונה בפריז. הוא יבשל ארוחת גורמה יוקרתית וכשרה ביחד עם דוד ביטון, שף מסעדת La Regence במלון "המלך דוד" בירושלים.

ג'רר אידו – "מר סופלה", המכין מנות הסופלה סודיות קטנות עגלגלות והרמוניות שהוציאו לו מוניטין בכל רחבי העולם. בארץ הוא יכין אותן במסעדת פופינה בתל אביב.
השף הצעיר והטרנדי סבסטיאן רישאר, ממסעדת "La table de Sébastien" בעלת כוכב מישלן בדרום צרפת, יתארח במסעדת מסה בתל-אביב עם השף אביב משה, ויעביר סדנאות שף במלון שרתון תל אביב.

דלאל המסעדה והקונדיטוריה בנווה צדק יארחו את השף אוליבייה פאז'ה שיבשל עם השף גולן גורפינקל, ואת פטריק פומייה – אמן השוקולד מ"גראן קונטואר דה שוקולה" באזור ליון, שירקח עם שף קונדיטור ענר צלאל מעדני שוקולד ומיני פטיסרי.
כריסטוף מרגן, בעל שתי מצנפות במדריך גומיו, בן לשושלת טבחים המתמחה במתכונים קלאסיים המבוססים על מוצרי "טרואר" מקומיים בליון, יתארח במטבח של "הוטל מונטיפיורי".
אוליבייה דגאן, שגדל במטבחי ארמון האליזה ובחר לפתוח מסעדת יוקרה משפחתית כפרית בכרמים של חבל בוז'ולה, יבשל עם שף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס.
שף פרדריק ברטו, בן לשושלת ארוכה של טבחים, יתארח בז'אז'ו בר יין.
לוראן בובייה, נשיא אגודת המצנפות הלבנות של ליון ומאסטר מטבח צרפת, יתארח במסעדת "אוליב ליף".

בנז'מין קולומבה, השף של מסעדת "קוט- רו" בדרום צרפת בעלת כוכב מישלן, יבשל ארוחה יצירתית עם שחר סיון, האמן והבעלים של "ביסטרו וניה" בחיפה. סטפן פרוש, השף הטוב ביותר של צרפת על פי מדריך "לוג'י" ובעל 2 מצנפות ב"גומיו", יתארח בבר מסעדה ששון על הכרמל, לארוחת גורמה משותפת שתגיע במנות למרכז השולחן.
שף סבסטיאן סנז'ו, המחזיק בכוכב מישלן ותואר אמן המטבח הצרפתי 2014, משתתף כבר פעם שנייה בשבוע הקולינריה הצרפתי ויתארח במטבח של הנמל 24 בחיפה, שתארח גם ארוחת גאלה ב-10 ידיים של 5 שפים צרפתים המתארחים בצפון.
שף פאבריס מואיה יפעל בעיקר בטבריה. הוא יכין ביחד עם בנות העיר מנות מסורתיות מעדות המזרח במסעדת רוברג במושב ליבנים, יעביר סדנאות בישול לילדים, ויבשל עם שפים יהודים, מוסלמים ונוצרים ארוחת אבירים למען השלום.
השף דומיניק מורו בעל מצנפת ליון ומאסטר מטבח צרפת, ממסעדת "טו לה מונד א-טבל" ("כולם לשולחן"), ידרים לכיוון אר שבע לבשל עם השף סהר רפאל במסעדת כרמים.
מרסיאל אנגהארט, ממציא ה"מקארה" (עוגיית מקרון מרובעת) יתארח במסעדת שילה ויבשל עם השף שרון כהן.
יוהאן לקלר, שף עטור תארים ממסעדת "לה סוויט" המתמחה במעדנים המשלבים מוצרים מהאדמה והים, יחבור לשף אורי ירמיאס ממסעדת "אורי בורי" בעכו. האופה הצרפתי ז'וליאן פייטראוואל והאופה הישראלי יובל אלחדף, יזמינו את הקהל בשישי 20.2 ל"מיצג לחמים – לראות,להתבונן ולטעום" במאפיית תשבי בבנימינה.
מרסל רווין בן האי מרטיניק, שף המלון "מונטה-קרלו ביי" במונקו, יציע חגיגה קולינרית קריבית במסעדת "רופ טופ" על גג מלון ממילא בירושלים.
מישל פורטוס, בעל 2 מקרון במישלן, יתארח במסעדת אדום בירושלים.
גיום גומז, שף ארמון האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית, ילמד את הטבחים של ארגון "לתת" להכין מנות גורמה מהירות, טעימות וזולות.

 

מסעדת אוליב ליף, במלון שרתון תל אביב מצטרפת לחגיגות שבוע הקולינריה הצרפתי
בין השפים הבולטים שיגיעו השנה לוראן בובייה, נשיא אגודת המצנפות הלבנות של ליון ומאסטר מטבח צרפת. הוא יתארח במסעדת אוליב ליף במלון שרתון תל אביב ויבשל ארוחה מיוחדת וכשרה ביחד עם השף צ'רלי פדידה (בתמונה), ב- 16-17-18 בפברואר.
מסעדת Olive Leaf הכשרה מציעה תפריט צרפתי ים תיכוני עשיר ומגוון, בניצוחו של השף צ'רלי פדידה. כל חומרי הגלם במסעדה טריים, ומגיעים על בסיס יומי ממקומות שונים בארץ ובעולם. המנות מבוססות על טעמי אגן הים תיכון, בקריצה עדכנית ובפרשנות אישית של השף.
מלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5211111

 

 

מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים בשבוע הגסטרונומיה הצרפתי
מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים השייכים לרשת מלונות רימונים, ייקחו חלק באירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתי, אשר יתקיים השנה לראשונה בעיר בטבריה.
מכללת רימונים, הפועלת בפיקוח משרד הכלכלה, תארח את פאבריס מואיה, שף צרפתי ידוע ממסעדה המעוטרת בכוכב מישלן. השף מואיה ירצה בכיתת אומן מיוחדת לסטודנטים של מכללת רימונים, הלומדים במסלול קולינריה וכן יבשל עם תלמידי התיכון הקולינרי וידגים בפניהם הכנת מנות גורמה אשר מוגשות במסעדה.
מלון רימונים גלי כנרת נבחר לארח את אירוע "שפים מבשלים שלום" – שיתוף פעולה קולינרי השולח מסר של שלום באזור. בערב זה ייקח ו חלק שף יהודי, נוצרי, מוסלמי, דרוזי
וטברייני אשר יבשלו ביחד עם השף הצרפתי פאבריס מואיה, ארוחת אבירים מיוחדת למען השלום. בחלק האמנותי של הערב תופיע מקהלת "בית העולה" וכל מנה תוגש בליווי קטע נגינה ייחודי, המתאים לאופי המנה.

50 מוצרי מזון תוצרת צרפת המיובאים לראשונה למדפים בישראל, יושקו בחודש פברואר ב-120 סניפי 'מגה בעיר' ברחבי הארץ: ביסקוויטים, פסטות, ריבות, יין וגבינות – מגבינת טרטר בעלת טעמים רעננים וחזקים, עד לברס בלו מחבל רון-אלפ, ריבות 'בון מאמא' המכילות 100% פרי ללא תוספת סוכר ועוד.

שוק הנמל בתל אביב יהפוך בין התאריכים 18-19 בפברואר לשוק איכרים צרפתי אותנטי. הדוכנים יציעו את מיטב התוצרת הצרפתית כמו גבינות בורסן, בייבי בל, סנט אלמברה; יינות מיקב שפוטייה; ממרחים משובחים; לחמים ומאפים ממכרים; שוקולדים, דוכן ערמונים חמים, נקניקי גורמה; עוגיות מקרון, קרפים בשלל מילויים ועוד.
דוכני שפים: שף דן אבוקייר – השף של שגריר צרפת בישראל יחבור למסעדת רוקח שוק. השף הצרפתי לורן בובייאה ושף יוסי שיטרית ממסעדת Kitchen Market יציעו למבקרים מנות שף משובחות במחיר סמלי של 25 ₪, שכל ההכנסות ממכירתן תועברנה לילדים נזקקים באמצעות ארגון לתת.

אמנות השולחן – חברת האווילנד (HAVILAND) תציג את כלי הפורצלן האלגנטיים מלימוז' על שולחנות מסעדות "מול הים" ו"פופינה". מהדורות אקסקלוסיביות של כלי שולחן עדינים וקלילים עשויים בעבודת יד במגוון צורות וצבעים.

סדנאות וכיתות אמן עם השפים הצרפתיים יתקיימו במלון שרתון תל אביב ב- 19 בפברואר. יום עיון פתוח לקהל באוניברסיטת תל-אביב יתקיים ביום שלישי,17 בפברואר בשעה 12:00 בהשתתפות ז'אן-רובר פיט, נשיא האקדמיה ליין מצרפת, ופרופסור פייר זינגר, שידונו בנושא מדוע המתכונים הצרפתיים הוכרזו כמורשת תרבות של האנושות על-ידי ארגון אונסקו".

טעימות יין וקוניאק – ביום שישי 20 בפברואר יתקיימו בעשרות חנויות יין ברחבי הארץ. הרשימה המלאה של החנויות המשתתפות באתר האינטרנט של המכון הצרפתי. הקוניאק היוקרתי Remy Martin, יוצע במחירים מיוחדים במסעדות המשתתפות.

 

לתכנייה המלאה של שבוע הקולינריה הצרפתי, להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה