פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים" יתקיים בימים רביעי וחמישי 9-10.4.14, (18.00-23.00), בגני רמת הנדיב בין בנימינה לזיכרון יעקב.
זהו פסטיבל יין אזורי ראשון אותו יזמה אוצרת היין רותי בן ישראל, לשעבר אוצרת של יקב כרמל במרכז תרבות היין של היקב בזיכרון, ומי שאחראית על פיתוח המותג "יין אזורי".
הפסטיבל מקיף את אזורי הר הכרמל ומורדותיו, בקעת הנדיב ומושבות הברון זיכרון יעקב, בנימינה-גבעת עדה, עמק אלונה ועמק חפר. היקבים האזוריים מייצרים את יינותיהם מענבים הגדלים באזור, וחלקם הם דור המשך של כורמים.
בפסטיבל תוכלו לפגוש יקבי בוטיק וגראז' המציגים לראשונה את היין שלהם, לצד יקבים גדולים וותיקים: יקב סומק, יקב שפייה, יקב כרמל, יקב בנימינה, יקב תשבי, יקב ארנס, יקב אסמביה, יקב שירום, יקב ראובן, יקב אלונה, יקב אייל, יקב סלומון, יקב ארגוב, יקב בת שלמה, יקב וורטמן, יקב שושנה, יקב דדה, יקב שגיא, יקב רקנאטי, יקב אליגוטה, יקב עביה, ונוספים.
ללא ספק מדובר בכמות נכבדה של יקבים אזוריים אשר מייצרים עשרות סוגי יין,
חלקם טובים, משובחים ומרתקים, וחלקם שפחות כדאי להתעכב עליהם.
על מנת להקל על באי הפסטיבל שרוצים לחוות כמה שיותר טעמים וחוויות מרתקות, ערכתי טעימות טרום-פסטיבל. רשמיי מובאים בפניכם, ועל פיהם תוכלו לטייל בין הדוכנים ולחוות דעתכם.
מאוד קשה לטעום הכל ואפילו בלתי אפשרי. מומלץ אפילו לבוא פעמיים לאירוע, לקחת פנקס קטן ולרשום בו את הערותיכם.
כדאי להתחיל עם יינות לבנים, לעבור ליינות רוזה, ורק אחר כך לאדומים. רצוי להחליט לטעום יין אחד או שניים בכל דוכן, ולא להתפתות לטעום הכל.
אחרי 5-8 טעימות כבר לא תבדילו בין יין ליין, ולכן באמת רצוי לטעום רק דברים ספציפיים, מדי פעם ללגום מים ולשטוף את הכוס, לעשות הפסקה בין מספר דוכנים ולאכול משהו – לחם וגבינות על מנת לרפד את הבטן, ורק אז להמשיך הלאה.
הכי חשוב זה לשאול שאלות ולא להתבייש. באתם גם ללמוד ולהכיר את היקבים, והם מצפים לשאלות שלכם. והכי הכי חשוב זה ליהנות ולחייך למטעימים, וכמובן לעצמכם. הרי בסך הכל זה יין, והוא נועד לשמח ולרתק אותנו.
שלושה סוגי קריניאן, כל אחד מתפתח שונה בפה. שווה לטעום את שלושתם ולהחליט מה טעים לכם:
יקב כרמל: אני הייתי מתעכב על הקריניאן 2010. זהו יין שהיקב צריך להתגאות בו.
יקב תשבי: אסטייט קריניאן 2007 סינגל וויניארד.
יקב מבצר עתלית: קריניאן 2011. מדובר בקריניאן משובח.
יקב אייל: אחד מיקבי הבוטיק שעושה יינות נהדרים ובמחירים שפויים:
שנין בלנד 2011 – יין לבן מהנה מאוד עם ארומות מדהימות (לא לפספס).
בלנקו 2012: יין לבן עם טעמי פרי משובח, חמאתי מאוד. יופי של יין.
יקב אליגוטה: סנג'ובזה 2010: מדובר ביין מורכב עם המון טעמי פרי מיוחדים.
מרלו 2011: מרלו אזורי מאופיין בפרי בשל, עם ארומות מעניינות. יין לחובבי המרלו האיכותי.
יקב סלומון: שיראז 2008. שיראז מיוחד שמתפתח מהר מאוד בכוס. פרי טוב ולא מעיק. יופי של יין.
יקב דדה: מלבק ברברה 2011 . בלנד מאוד ייחודי, המעניק אין ספור טעמים בפה. יין לאמיצים.
יקב שושנה: סירה 2009. סירה שמטופל על פי עשיית עולם חדש. עוצמות פרי במינון נכון. יין קר ומענג.
יקב אלונה: בלנד עגול גרנאש 2011. ענבים שעד לא מזמן עשו מהם מיץ ענבים. באומץ ובכישרון טיפלו בהם ביקב אלונה נכון, והתקבל יין עוצמתי, עם המון פרי ואיזון נפלא. אסור לוותר.
יקב בנימינה: רוסאן 2012. יין לבן שמתחיל לתפוס פופולאריות בשנתיים האחרונות. שווה לטעום ולהשוות לוויונייה ולשרדונה שכולנו מכירים.
יקב רקנאטי: שרדונה רזרב. טעמי עץ מאוזנים להפליא עם טעמי הפרי המעט
טרופי, חמיצות נפלאה וסיומת ארוכה ומענגת.
יקב סומק: מדובר ביקב משפחתי שגבר המשפחה (ברק) כורם והאישה שאתו (הילה) ייננית. בהרמוניה מושלמת הם משתמשים בחומר הגלם הכי טוב שיש באזור, עם דיוק בעשיית היין. היינות של סומק מרגשים, מלאים בטעמים, וקצת קשה לי להמליץ על אחד או שניים שלהם. התעכבו בדוכן שלהם כמה שיותר.
יקב ארגוב: פטיט סירה 2012. לא טעמתי אותו אך טעמתי את ה- 2010 לפני חצי שנה ומצאתי יין אלגנטי מרשים עם אפטר טייסט משובח. מבחינתי זו תהיה הזדמנות לראות אם היקב עקבי וממשיך לעשות דברים נפלאים.
יקב וורטמן: נתיב אופקים 2011. יין מאוד עוצמתי ובעל נוכחות מסיבית של צבע כהה, ריחות עמוקים של דובדבן בשל מעט ריבתי ופלפל שחור. גם בטעימה היין ממשיך לשמור על קו נוקשה, וטעמי החבית מתמזגים בצורה מושלמת עם השוקולד והפלפל.
יקב ארנס: ארנס 2010. בלנד של סירה, פטיט ורדו, קריניאן ומורבדר. יין ראשון אישי של היינן קובי ארנס. מדובר בבלנד ייחודי עם צבע סגול עז. עפיצות טובה. טעמי פרי נקי וריחות חווה מענגים. יופי של יין.
יקב ראובן: קברנה סוביניון 2010. קברנה חד ותוקפני. בשלות נפלאה של פרי. לחובבי הקברנה העוצמתי. היקב מטעים גם את הקברנה ה- 2011. כדאי להשוות.
ארגון, תעוזה ומעוף: רותי בן ישראל 
אחראי על הצד הקולינרי : בני בן ישראל
אחראית על יחסי הציבור: אורלי סגל
הפקה: חגית לרר
על הגבינות: מחלבת משק יעקבס

תגובות
0