9-8-7 ביולי 2013: ההזדמנות להכיר 20 מסעדות ביפו מבפנים

בין התאריכים 9-7 ביולי, יתקיים ביפו אירוע ראשון מסוגו בשם מסעדות מבפנים, במסגרתו יפתחו כ- 20 מסעדות ובתי אוכל באזור נמל יפו ושוק הפשפשים את דלתותיהן למבקרים, ויעניקו לכמה מאות חובבי אוכל הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל

בין התאריכים 9-7 ביולי, יתקיים ביפו אירוע ראשון מסוגו בשם מסעדות מבפנים, במסגרתו יפתחו כ- 20 מסעדות ובתי אוכל באזור נמל יפו ושוק הפשפשים את דלתותיהן למבקרים, ויעניקו לכמה מאות חובבי אוכל הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל.

תכנית הפרויקט כוללת מפגשים עם השפים, שיחה והיכרות איתם ועם הקונספט של המסעדות, סיור בחלקים השונים של המסעדה, גם אלה הסגורים בדרך כלל בפני האורחים, טעימה מהיומיום המעשי של שף במסעדה, והזדמנות לבשל מנות דגל תחת הנחייתם של השפים (ואף לאכול אותן).

דייג אוהב דגים? וירטואוזיות בשוק משתנה – מפגשים עם השף אייל לביא (רוקח ים בשוק האוכל בנמל) שיתחילו בביקור בחנות הדגים בנמל יפו בה יסביר לביא איך בונים תפריט למסעדת דגים ופירות ים כששלל הדגה משתנה על בסיס יומי ואיך בוחרים סחורה ויבחר עם המשתתפים את חומרי הגלם לארוחה שיבשלו יחד. המפגש ימשיך בסדנת בישול מעשית בהנחיית לביא, של 4 מנות דגים שבסופה ישבו המשתתפים יחד עם השף לארוחה משותפת בה יספר להם על דרכו הקולינרית.

מאחורי הסירים: מהקפה הראשון של הבוקר עד הסרוויס של הצהרים – במסעדת יונה יוכלו המשתתפים להתנסות בחוויה שמסקרנת כל חובב מסעדות ובשלן שמפנטז להגשים פעם את החלום לפתוח מסעדה: איך מתנהל כל זה מאחורי הקלעים. עפרה גנור, בעלת המסעדה, והשף רונן סקינזיס, יאפשרו ל-20 משתתפים מאושרים להצטרף לצוות המסעדה בתהליך פתיחת המסעדה, מקבלת הסחורה ושקילתה, דרך הכנת חומרי הגלם לסרוויס של הצהריים: עישון סינטה, הכנת ציר דגים, בישול ריקוטה, הכנת ניוקי, פילוט פירות ים ודגים, בישול ריקוטה ועוד, כל סודות הצירים והרטבים, צעד צעד לפי רשימת ההכנות של השף (PREP). בסופו של המפגש יוזמנו המשתתפים להצטרף לצוות המטבח לארוחת בוקר הכוללת מנות מתפריט המסעדה.

טעימה עיוורת: כשלא "אוכלים עם העיניים" – מפגש עם מעוז אלונים ואיתי הרגיל מהבסטה וקפה אירופה, אשר הצטרפו לצוות של בלאק אאוט במרכז נא לגעת – פרננדו זלס ומשה חג'ג' שיתקיים בחושך מוחלט בתוך מסעדת החושך ויכלול חוויה גסטרונומית מאתגרת של טעמים ומרקמים ממיטב התוצרת המקומית היפואית. במפגש יספרו השפים על הייחוד של בישול והרכבת מנות במסעדת חושך בה מראה המנות לא משחק תפקיד ולעומת זאת חושי הטעם, הריח והמישוש, מתחדדים

מסעות השף קוק – תום קוק, השף של מסעדת קלימרה, ילמד את המשתתפים כיצד להתאים דגים למנות וכיצד לטפל בדגים בסדנה שבסופה יכינו יחד כמה ממנות הדגל של המסעדה. במפגש יספר קוק גם על הרקע הקולינרי שלו שכולל עבודה במסעדת השף מושיק רוט בהולנד, מסעדת השף הישראלי היחידה בעולם המעוטרת בכוכבי מישלן והוא יסתיים בארוחת צהריים חגיגית.

בוקה גרני גלילי. סוד הקדם של צמחי התבלין הגליליים – הזדמנות מיוחדת להכיר את עלי התבלין הגליליים המשמשים להכנת רבים מהסלטים במטבח הערבי המקומי בסדנה שתועבר על ידי השף עומר עילואן ממסעדת חג' כחיל שבכיכר השעון. בסדנה ילמד עילואן להכין סלטים המבוססים על עלים, ירקות עונתיים וחומרי גלם נוספים האופייניים למטבח הערבי והיא תסתיים בארוחה משותפת.

לא על האוזו לבדו – הזדמנות להכיר את שוק לוינסקי המתחדש דרך עיניהן של מסעדניות מקצועיות: איפה קונים את הדגים הכבושים הכי טובים, מי מייבא גבינות משובחות ועוד. השפית אביבית פריאל אביחי ושותפתה לימור לאמי מ'אוזריה' יסיירו עם המשתתפים במעדניות האהובות עליהן בשוק לוינסקי וימשיכו איתם לסדנת בישול מעשית על הבר באוזריה שתסתיים בארוחת מאזטים ים תיכונית.

בין המסעדות הנוספות בפרויקט: קאסה נובה, ד"ר שקשוקה, הקונטיינר, סיפו, פלי מרקט.

ההשתתפות בפעילויות כרוכה ברכישת כרטיסים מראש דרך אתר האינטרנט של האירוע
מחיר הכרטיסים 300-50 שקל בהתאם לפעילות.

מסעדות מבפנים מופק ע"י אביבה לוינסון, מפיקת אירוע בתים מבפנים ומרב אורן מ- AGORA.

צילום אפיק גבאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר