Chick – עוף מהיר של שף

לא כל יום קם לו שף צעיר, ומחליט כי המסעדה שלו תהיה מזללת עופות מהירה, אבל איכותית כפי שרק איש מטבח מקצועי יכול לעשות, בשונה מאתרי פאסט פוד המוניים וסינתטיים.

זהו אבי רזון, וזו Chick – Fast Chicken שנפתחה לפני חודש ימים ברחוב קרליבך 12 בתל אביב.
אבי בן 27, ומגיל 13 רוצה להיות שף לאחר שנצמד בילדותו לסבתא התורכיה שבישלה ואפתה. בצבא היה במודיעין ולא במטבח. שבוע אחרי הצבא ירד לאילת ועבד במסעדה בשם רטרו במלון מרידיאן כטבח צעיר. השף נדלק עליו ולימד אותו הכל.

בביקור קצר בתל אביב, התלהב אבי ממסעדת רפאל ומהשף-בעלים שלה רפי כהן, ועבד שם שנתיים וסיים כשף הרטבים של המסעדה.
בשלב הבא נסע אבי לחו"ל כדי לנקות הראש, והביא איתו את הרוטב המקסיקני – שאותי הלהיב ביותר במכלול שבעה הרטבים אותם הוא מציע היום עם המנות שלו. כאשר חזר ארצה, התקשר אליו הסו שף של אייל שני שפתח אז את 'הסלון' – שם עבד שנתיים.
תוך כדי נסע אבי לסטאז' באוסקה שביפן. ומשם הביא את הציפוי הקריספי של העוף. בתהליך ותוך כדי התנסות, ראה אבי הרבה דברים, ולמד והסיק מסקנות לגבי הסועד והחך הישראלי, ומה הוא יאכל ויאהב. המסקנה: כולם אוהבים עוף, אבל לא מכינים בבית כנפיים ונגיסים.

אבי יודע להכין כל מעדן במטבח, אבל החלום שלו היה לעשות ארוחה ב- 40-45 ₪ מקסימום, ואם אפשר לצאת שבעים ומרוצים.
הרטבים, תערובת הקייג'ין והאורז – הכל נעשה רק בידיו האמונות של אבי, שלא נותן לעובדיו לגעת בכלום.
אני נכנס עם אבי למטבח המצוחצח, שם אבי מכין בבוקר את כל הרטבים, וכן אורז 11 תבלינים. הציוד במטבח מתקדם, ומצויד בטיימרים מכוונים באופן מדויק יחד עם טכנולוג מזון, כך שאין מקום לטעויות, והמנות אחידות תמיד.

אחרי שאכלתי את הנגיסים והתפעלתי, הגיע תור הכנפיים, כשהאמת היא שאיני אוהב חלק זה של העוף. וכאן ההפתעה. כנפיים דשנות ועמוסות בשר, מה, יש כנפיים כאלה? למה לא ידעתי קודם.

אבי, עופות יש לכולם. מה מיוחד אצלך ב- Chick – Fast Chicken?
זה מתחיל בעופות שני קונה ובאופן הכנתם, ודגש מיוחד על רוטבים חמים משבעה סוגים: פימונטזה – עשוי מציר בקר, שמנת, שום טרי, עגבניות מיובשות ובזיליקום; קרם דה סיטרון – קרמל חריף עם לימונים. משלב מתוק, חמוץ, מר וחריף; רוטב חמאת בוטנים – משלב את הידע שלי משנות לימודי ועבודתי. הרוטב הבא הוא ממקסיקו: רוטב שעועית שחורה – מבושלת במקום, עם פלפל חריף, שום טרי ומלח ופלפל; רוטב ירקות כתומים עם ווסאבי; ושני רטבים קרים: רוטב טחינה אדומה שעשיתי כשעבדתי אצל אייל שני, שגם נתן לי את ברכת הדרך – טחינה עם עגבניות שרי, ללא מים. כל הנוזלים באים מעגבניות השרי; ורוטב צ'ילי חריף עם טוויסט אישי שלי.
את הכלים לרוטבים הבאתי מגרמניה. הם עשויים מפיירקס עמיד בחום של עד 300 מעלות, ובמקור הנם כלים למעבדות.
סלטי הירקות עשויים עם רוטבים מצוינים: רוטב נענע שהפך ללהיט מבוקש מאוד, ורוטב חרדל ותימין. ההום פרייז עשויים בתערובת קייג'ין שהבאתי מטקסס.

אבי, איך הולך לך?
אנחנו פועלים מזה חודש בלבד, ועדיין לא מוכרים לרבים, אבל מי שאכל חוזר.
מתווספת גם ישיבה בחוץ, ואני עומד לצאת עם סנדביץ' – צ'יקבורגר בלחמניה.
הכל סביב העוף והרטבים, עם דגש על טריות.
בשלב זה – כ- 60 אחוז מהמכירות הן טייק אוויי. אני מוכר מיכלים של רבע קילו, חצי קילו וקילו – מפתה את בלייני הלילה שבאים בחמישי ושישי בלילה עד 3-4 בבוקר, ויושבים על כמות גדולה ובירה. אני מתחיל גם שירות משלוחים.

המחירים של Chick – Fast Chicken:
עסקית רבע קילו כנפיים עם רוטב סלט או הום פרייז ושתייה (פחית): 36 ₪.
כנ"ל עם נגיסים מעוף אמיתי: 40 ₪
רבע עוף בתנור עם אורז, סלט ושתייה – 42 ₪
למי שלא רוצה מטוגן: עוף בתנור וסלט של חזה עוף חם מהתנור עם ירקות ורוטב נענע או חרדל-תימין (34 ₪). כנ"ל סלט קריפסי צ'יקן עם נגיסים חתוכים לשניים.

Chick – Fast Chicken 
רח' קרליבך 12 תל אביב
טל. 03-6242525






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה