Lima Nippo: פיוז'ן פרואני-יפני מוצלח

מסעדת לימה ניפו, שנפתחה בינואר 2015 ביפו, מביאה למחוזותינו מטבח פיוז'ן יצירתי במיוחד, מרתק ומפתיע, ומספקת אחת החוויות הקולינריות הטובות ביותר שתמצאו כיום בישראל

המטבח הישראלי הוא קונספט חמקמק, שיש הטוענים כי עדיין לא בא לידי ביטוי במציאות. אחרים מצביעים בנחישות על כך שהפיוז'ן הפושה במחוזותינו, הוא הוא המטבח הישראלי – לוקחים קצת מהמטבחים באזור, המטבח של הסבתא ועוד כמה נגיסות מטיולים קולינריים בעולם, והרי לכם מטבח ישראלי.

מסעדת לימה ניפו, שנפתחה בינואר 2015 ביפו, מביאה למחוזותינו מטבח פיוז'ן יצירתי במיוחד, מרתק ומפתיע. מטבח זה נוצר בפרו לאחר ההגירה של יפניים לעיר הבירה של המדינה לפני כ-100 שנה. היפנים שהגיעו ללימה הביאו איתם את המטבח היפני, אותו הם למדו לשלב עם המטבח המקומי. כך נוצר מטבח ססגוני ומפתיע, המשלב את הצבעוניות של דרום אמריקה עם האסתטיקה המינימליסטית של יפן, כולל עירוב של חומרי גלם דוגמת דגים ומיסו עם פנלטיין וחלפיניו.

חגיגה זו מתרחשת בחלל נעים לישיבה, המשלב גם הוא בהצלחה מוטיבים משתי התרבויות השונות כל כך זו מזו. השף הבריטי כריס גולדינג, הכיר לעומק את המטבח הייחודי הזה בלונדון, והוא עושה את קסמיו גם במסעדה ביפו. הודות לכל אלה, לימה ניפו מספקת משהו שקשה למצוא כיום בישראל: חוויה ייחודית, מפתיעה, עשויה היטב ומספקת.

מה בתפריט הקיץ של המסעדה? מנות פתיחה דוגמת צ’יפס פלנטיין, העשוי מזן בננות נפוצות במרכז ובדרום אמריקה, אותן מטגנים ולא אוכלים טריות. כאן עושים מהן צ'יפס דקיק, פריך וממכר, המסודר על צלחת כך שעל כל אחד מהצ'יפס יש תוספת מפתיעה של מיקס טרטר וצ’ילי (45 שקלים).

אכלנו גם סביצ'ה מיקס דגים עם היביסקוס, קולרבי ותפוח עץ, המבוסס על דגים טריים, כאשר התוספות השתלבו היטב עם הדגים ולקחו את הסביצ'ה המוכר למקום חדש (65 שקלים).

תפריט המנות העיקריות כולל לברק שלם, הנעשה עם עגבניות צלויות ומוגש ברוטב חלפיניו ויוזו (125 שקלים). הלברק מגיע פתוח, מפולט, וללא ראש אך עם זנב. הוא עשוי היטב, רך ועסיסי גם ללא הרוטב, המוסיף כל כך הרבה לטעמי הדג, עד שאנו שוקלים לגנוב את המתכון מהמסעדה כדי ללמוד להכין אותו בבית.

מבין הקינוחים בחרנו בצלחת פירות עונתיים (35 שקלים), שביום בו הגענו הייתה בה כמות נדיבה של רבעי תאנים טריות, עם מעט דבש ועלי ורד. קינוח עדין עם נגיעה ים תיכונית מפתיעה, המתאים למי שלא רוצה לסיים את הארוחה עם סוכר וגלוטן.

זה המקום לציין את אופן צילחות המנות, ששומר גם הוא על יצירתיות גבוהה. לימה ניפו מספקת אחת החוויות הקולינריות הטובות ביותר שתמצאו כיום בישראל.

לימה ניפו
רח' רבי תנחום 6 יפו
טל. 03-5734404

א'-ה' ושבת – 19:00 עד אחרון הסועדים, המסעדה סגורה ביום שישי

צילום סיון שוב עמי, אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר