Meat and Wine: לכו על הבשר והיין

מסעדת Meat and Wine הכשרה בהרצליה פיתוח, בניצוחו של השף יניב עדן, הינה חלק מרשת מסעדות בשר בסגנון דרום אפריקאי בפריסה עולמית. המסעדה מתגאה בהתמחותה ביישון וצלייה של בשר.
בתור שני קרניבורים ידועים יצאנו לבדוק הכצעקתה.

כאשר נכנסים למסעדה ניתן להבחין מיד כי עיצוב המקום אותנטי ומזמין באווירה חמימה, אם כי קצת חשוכה מדי לטעמנו, ומאוד מתאימה לאופי המסעדה.
במרכז המסעדה ממוקמת ספריית עץ ענקית המלאה במבחר מרשים של יינות משובחים – מומלץ ביותר לנסות לפחות שני סוגים.
שולחנות העץ המלא מתאימים במיוחד לארוחה בשרית עסיסית. ומכיוון שכך, נעבור לארוחה.

למנות ראשונות הזמנו פטריות שמפיניון ופורטובלו במחבת, עם רוטב טריאקי תרד ושום (34 ₪). מנה פשוטה וטובה; ונקניקיות בורוורס דרום אפריקאיות (38 ₪), מנה מאוד אותנטית המכילה נקניקיות בקר בגריל מוגשות על פאפ, מעין בצק פולנטה, ברוטב מיוחד הנקרא צ'אקלקה. הנקניקיות עשירות בטעם, וגם הרוטב מצוין. על ה"פאפ" ניתן היה לוותר.

ונעבור לעיקריות:
בשר מיושן, נתח אנטריקוט, 350 גרם (99 ₪); ספריבס בקר (130 ₪).
יישון וצלייה של בשר כשר מצריכים מיומנות רבה, והעשייה צריכה להיות מוקפדת.
קשה לפספס את איכות הבשר שמצליחים להוציא ב- Meat and Wine. המנות שהזמנו היו עשויות בדיוק במידה הנכונה, והבשר היה רך כמו חמאה.

מלצרנו החביב, ג'ול, שנתן לנו שירות מצוין, המליץ לקחת את מנות הבשר עם רוטב הבית (דרום אפריקאי) הסודי, שאת מרכיביו עובדי המקום אינם מגלים. הרוטב טיפה סמיך וטעמו מתקתק, והוא משתלט מאוד על טעם הבשר.
אנחנו ממליצים לקחת את מנת הבשר עם הרוטב בצד. כך תוכלו ליהנות משני העולמות.

המנות גדולות ומשביעות, והיה קשה לנו להשתלט עליהן, ובמיוחד על הספריבס. מומלץ להגיע רעבים מאוד אם מתכוונים להזמין מנה זו.

קינוחים:
מוס שוקולד (38 ₪)
פבלובה – נשיקה על מצע גלידת קוקוס עם קצפת (39 ₪)
מנות אחרונות הן לא ההיילייט של המסעדה, וקצת מקלקלות את הרושם הרב שהותיר אחריו הבשר. זו הבעיה הידועה של הרבה מן המסעדות הכשרות,
אנו מודעים לעובדה שקשה לעשות מנות אחרונות פרווה טובות, ולכן נמליץ לכם בחום: Stick with the meat – and wine.


Meat & Wine
שנקר 16 הרצליה פיתוח
טל. 09-9567006
www.meatandwine.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה