mojo מגיעה לתל אביב

המסע שעוברת מסעדת mojo הוא מסע מעניין. הוא התחיל לפני שלוש שנים, כאשר צםחםשלושה צעירים מאזור נתניה – שגיא רזמוביץ', אמיר אבידר ונדב צור – החליטו לפתוח מסעדה מוקפדת במתחם פולג, הסמוך לאיקאה. הם שכרו כיועצים שפים נבחרים מתל אביב שעזרו להם להרכיב תפריט אסייאתי ברמה אליה מורגלים תושבי העיר העברית, ופחות תושבי נתניה והאזור.

המסעדה הפכה להצלחה, ולפני מספר שבועות נפתח הסניף השני שלה – בלב תל אביב. השף אורן גולדווסר התאים את התפריט למה שהשותפים מגדירים כ"הטעם התל אביבי", וניתן לאפיינו כתפריט אסייאתי עם נגיעות מערביות. השאלה היא, האם הם יצליחו לייבא בחזרה לתל אביב את מה שלקחו ממנה, בהתחשב בתחרות הגדולה שמתרחשת בה?

כדי לנסות ולענות על השאלה, ביקרנו במקום באחד הימים בשעות הצהרים. המיקום מצוין – פינת הרחובות קרליבך והחשמונאים, מהצמתים הסואנים של העיר. העיצוב אורבני מודרני, שיעבור בקרוב התאמות שיהפכו אותו לנעים ונוח יותר לישיבה, וטוב שכך. התפריט, שגם כך מתאפיין במחירים נוחים במיוחד, הופך לכמעט שערורייתי לטובה בשעות הצהרים (12:00-17:00), כלומר, מקבלים על הזמנת מנה עיקרית (בין 44 ל-70 ₪) גם מנה ראשונה, ויש גם קינוחים מוזלים.

מה ניסינו? מהראשונות הזמנו סלט סלקולורבי, הכולל כמובן סלק, קולורבי, וגם סלרי, נבטים, נענע, כוסברה, שומשום וזרעי דלעת. במקום רוטב סויה בלסמי, הסלט הטרי הגיע עם טריאקי, חומץ בלסמי ושמן שומשום. סלט טעים, עשיר, שתוספת הנענע שדרגה אותו והפכה אותו למרענן.

כיאה לעסקיות יכולנו להזמין עוד מנה ראשונה, שכן היינו שניים בארוחה. אך ויתרנו על האופציה וניסינו מנה מתפריט הסושי הלא גדול של המסעדה. הלכנו על לאנץ' קומבי. מדובר ב-12 חתיכות של סושי מסוגים שונים – 2 ניגירי סלמון, 2 ניגירי אבוקדו, 4 קריספי סלמון עם סלמון סקין, מלפפון ואבוקדו, ו- 4 יחידות של מוג'ו רול, המכיל עוף ובטטה בטמפורה, רוקט, אבוקדו, וכל זה בשבבי טמפורה ומעל רוטב פיקנטי מיוחד.
כל המנה עולה בסך הכל 46 ₪, ובתמורה מקבלים תמורה מצוינת – האורז עשוי היטב, דביק ועם זאת גרגריו נפרדים אחד מאחר, ברולים למיניהם יש כמות יפה של מילוי וכמות מינימלית של אורז, כפי שאנו אוהבים; הדגים טובים, והפרזנטציה של המנה מוצלחת.

מהעיקריות הזמנו פאד תאי קאוואסן, מנה המבוססת על אטריות אורז עם נבטים, כרוב, גזר, בצל ירוק, סלרי, ביצה, בוטנים וכוסברה, עם אפשרות לבחור בין תוספת של שרימפס, עוף או טופו. הלכנו על הטופו ונהיננו – מנה גדולה, עשירה, מאוזנת בטעמים (46 ₪).

מנה עיקרית נוספת היתה פאד קפאו. המנה כוללת הרבה אורז, בשר בקר קצוץ, פלפלים, פלפל חריף, בצל ירוק, שום, בזיליקום, מנטה, ומעל ביצת עין. זו מנה גדולה, יפה למראה וטעימה מאוד (50 ₪).

מיותר לציין שבשלב הזה היינו מלאים עד אפס מקום. ובכל זאת, לא ויתרנו על טעימה מהקינוחים. אלו נמכרים בעסקיות תמורת 15 ₪, ואנו ניסינו שניים. האחד הוא מוס שוקולד, הכולל שכבה של גאנש שוקולד מריר ומעל מוס שוקולד איכותי ואגוזים קצוצים; השני הוא טפיוקה עם חלב קוקוס ופירות העונה, סוג של מרק קר ומתוק המגיע עם שלוש קוביות קרח. שתי המנות מגיעות בכוסות גדולות, ומספקות תמורה הולמת למחיר – ואף מעל לכך.

המסקנה? ל- mojo יש התנאים להצלחה: המיקום, העיצוב, וכמובן האוכל הטעים שניסינו. כל השאר זה, כנראה, עניין של שיווק נכון.


mojo תל אביב
רח' החשמונאים 86 פינת קרליבך תל אביב
טל. 03-6357777
א'-שבת, 12:00 עד אחרון הלקוחות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה