Rooftop: לשכוח הכל

פרויקט ממילא המדובר של משפחת אקירוב בירושלים, הולך ומתרחב. בצד שדרת החנויות, בית המלון ובתי הדירות, נפתחה באחרונה מסעדת Rooftop הכשרה, השוכנת על גג המלון היוקרתי

פרויקט ממילא המדובר של משפחת אקירוב בירושלים, הולך ומתרחב. בצד שף רועי ענתבישדרת החנויות, בית המלון ובתי הדירות, נפתחה באחרונה מסעדת Rooftop הכשרה, השוכנת על גג המלון היוקרתי.

המיקום הייחודי של המסעדה מאפשר לה תצפית ישירה אל חומות העיר העתיקה, מגדל דוד ושער יפו. מראה מיוחד המואר בשעות הערב הקרירות בתאורה מיוחדת. אסקפיזם, לנו זה לא משנה.

כיאה למסעדת שף, גם כאן מהוות המנות הראשונות את המקום בו מפליא השף בכישוריו הקולינריים. ואכן, מנות דוגמת מרק עדשים טחון עם סמבוסק חציל קלוי (41 ₪), סלט פטוש עם קרוטונים ונענע יבשה (41 ₪), סביצ'ה דג בנוסח ניסואז עם תפוח אדמה, שעועית ירוקה וביצת שליו (46 ₪), וסלט ההתפעמות הראשונית הייתה כל כך סוחפת, עד שכמעט ושכחנו שאנו נמצאים בלב ליבה של אחת המחלוקות הקשות ורוויות הדם שיודע אזורנו מזה עשרות בשנים. לשמחתנו, התפריט אותו רקח השף רועי ענתבי, מצליח להשכיח את העובדה המורכבת הזו. תקראו לזה אנטריקוט כבוש עם לפת מוחמצת, ארוגולה, צ'ילי וויניגרט חרדל (49 ₪), נותנות ביטוי לכשרונו של ענתבי.

המרק היה עשוי טוב, לימוני במידה נכונה, כך שהוא יצליח להתחבב על סועדים רבים, ורק הסמבוסק היה שמן מדי עבורנו. סלט הפטוש היה פשוט – עגבניה, מלפפון וצנונית, עם קרוטונים שנעשו במקום והמון נענע יבשה, שהפכה את הסלט הקייצי למוצלח במיוחד.
מנת הדג הפתיעה עם דג טרי ורכיבים שהשתלבו טוב יחד, ואילו סלט האנטריקוט היה לא רק מיוחד אלא גם מוצלח, הודות למינון נכון של רכיבים, ובעיקר הרוטב העדין שחיבר את כולם לכדי מנה אחת טובה.

המנות העיקריות הן כצפוי מעט יותר סטנדרטיות. מבין שלל מנות הבשר אהבנו במיוחד את נתח הקצבים, בשר איכותי שנעשה היטב, המגיע עם עגבניות צלויות וטחינה (86 ₪). האנטריקוט, שנעשה בגריל ומגיע עם שום קונפי (120 ₪) היה בינוני באיכות, ולא הלהיב בכלל.
הפילה מוסר מגיע לשולחן עם ירקות מאודים, שילוב נכון של רכיבים, בייחוד הדג הטרי שנעשה באופן שמשבח את טעמו ולא פוגם בו (84 ₪).

הגענו לקינוחים, עוד מקום המאפשר לשף להפליא ביכולותיו. תחת מגבלת הכשרות הוא מצליח להנפיק קינוחים טובים מאוד, דוגמת טארט טאטן אגסים, שהיה נימוח ומתקתק במידה, עם הרבה אגסים, כמובן, ושכבת בצק פריכה. רק סורבה הקוקוס המתלווה למנה היה חסר טעם ופגם באיכות הכוללת (42 ₪). המילפיי שוקולד לעומתו, הוא חגיגה לחובבי השוקולד, הודות לארבע קומות של ביסקוויט אגוז לוז, קריספ פרלינה וגאנש טונקה (42 ₪). מעולה.

בסיכום הארוחה, נהנינו מאוד. פה ושם יש נפילות קלות, אך הרמה הכללית גבוהה, המיקום מיוחד והאווירה נעימה. מומלץ.

RoofTop
מלון ממילא, רחוב המלך שלמה 11, ירושלים
טל. 02-5482230
א-ה 12:00 עד 24:00, שישי 11:00 עד כניסת השבת, שבת 12:00-23:00 (מנות קרות בלבד)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר