Tatti Loft – ממש לא לופט גשעפט

מאז שנפתח באזור התעשייה ביהוד מתחם Tatti Loft (לצורך הנוחות: מעתה טאטי לופט) הכולל מאפיית בוטיק, קונדיטוריה, חנות לממכר מאפים, וביסטרו בר; רצינו להגיע למקום ולראות ולטעום מה עשו ענת זרמתי וונסה רקין, בעלות קפה ביסטרו ומאפיה Tatti (טאטי) בבסיסו של מגדל הוורד (הפניקס, ערוץ 10, מערכת העיתון אנשים ומחשבים) בגבעתיים.
אבל לחיים, יש, כידוע, קצב משלהם, וכך הגענו לטאטי לופט בערב חורף קייצי כדי להתרשם מהמקום ולטעום מתפריט החדש לחורף 2008-9 המתמהמה לו.

'הגענו' זו מילה טעונה בהקשר זה, מאחר שאזור התעשייה של יהוד, בו המוסכים והמחסנים נחבאים ביום בין הפעילות התוססת של חברות ההיי-טק באזור, נראה בחושך קצת אחרת, וכדאי שתפעילו את ה- GPS כדי להגיע בביטחה. אל תוותרו על ציון מס' הבניין, 3, ברחוב אברהם גירון, בו שוכן מתחם טאטי, מפני שלא תמצאו שלט המורה כי הגעתם למחוז חפצכם – לפחות אנחנו לא מצאנו שלט שכזה.

אבל ברגע שתפלטו אנחת רווחה על שהצלחתם במשימה הראשונה, תיכנסו בהחלט לאולם אחר ולעולם אחר: תרגישו שאתם במסעדת לופט ניו יורקית גדולה ובה גם אלמנטים פריזאים כמו כסאות ביסטרו משודרגים מול ספות דיינר, קומת גלריה המשמשת לאירועים פרטיים ומשקיפה על החלל המעוצב, מסדרון גשר המחבר בין הביסטרו למאפיה, ממנו ניתן להשקיף אחר תהליך האפייה, ובר אינטראקטיבי פתוח הנמצא במרכז החלל בו ניתן להסב למשקה וארוחה.
הוצגה בפנינו גם נקודת השליטה האולטימטיבית מהגשר על המתרחש במקום – עד רמת מזלג שאינו במקומו.

חברי צוות טאטי – ענת, ונסה והשפים (מארק שולמן – שף, נועם בבילה – שף-קונדיטור, ברי סייג – שף קונדיטור), מתמקדים באוכל המשלב מרכיבים בריאותיים, עם תפריט מגוון שכל מרכיביו מיוצרים במקום, השם דגש על טריות, איכות וערכים תזונתיים גבוהים. הלחמים והמאפים מיוצרים במאפייה במקום – שתוצריה מגיעים גם לטאטי בגבעתיים אך גם למסעדות נוספות ואף לרשת מרכולים אחת.
השף-קונדיטורים אומרים כי הלחמים הנאפים הם בעלי ערך קלורי נמוך, ללא שמן וללא סוכרים, ללא חומרים משמרים ותעשייתיים, עשירים בערכים תזונתיים וויטמינים.

התפריט החורפי
לקראת החורף, שכולנו מקווים שיגיע וישפיע עלינו מגשמיו למען החקלאות ומאזן המים, חונכים בטאטי לופט תפריט חורפי מעודכן ומחמם, בהחלט עם הפתעות קולינריות ומנות חורפיות קלאסיות עשויות מחומרי גלם איכותיים, וללא שימוש בחומרים משמרים או משפרי טעם.

במנות הראשונות בולטות הפוקאצ'ות המבוססות על המתכון של מאפיית לחם טאטי, ומשמשות כתשתית עליה מונחות בשפע תוספות היוצרות מנות כמו פוקאצ'ת פירות ים, פוקאצ'ת סלמון מעושן וקוויאר, פוקאצ'ת ירקות, ועוד.
סלטי טאטי נעשים מירקות ועלים טריים, וכוללים גם סלט רוקפור, סלט סלק וסלטים בשריים המשלבים בין ירקות העונה לפרוסות אנטרקוט או סינטה.

למנות העיקריות מציע הביסטרו תבשילי חורף, שאת חלקם תוכלו לאכול גם על הפוקאצ'ות, כמו ראגו טלה וירקות שורש, קדירת שרימפס על בסיס קרם קישואים ועגבניות, חריימה פירות ים, ומנות בשר כמו פילה בקר וכבדי עוף המוגשים עם ירקות ופירות העונה, חזה עוף במשרה של גרגירי כוסברה, יין לבן ופירות הדר.
מנות הדגים ופירות הים כוללות פילה דניס, פילה בורי עטוף בעלי גפן, פסטה קלמארי, וסביצ'ה דניס המוגש על מצע עלים ועשבי תיבול טריים.
לצמחוניים יש כאן מנות פסטה בהן ניוקי בזוקה וגבינות, ריגטוני מוקפץ, ולזניה של גבינות ובצלים.

במסגרת המנות העיקריות יש חידושים גם בתחום התוספות: מיקס ארטישוק ירושלמי, ועדשים שחורים על מצע מטבוחה חמה, בנוסף לתוספות הקלאסיות של טאטי.

ומה עם הקינוחים בתפריט? יש פרופיטרולים הנאפים במקום ומוגשים עם גלידת וניל, שוקולד חם וזיקוק דבש; תות שדה חם עם תחרת שקדים וגלידת וניל –
38 ₪; קרם ברולה עם חבושים מסוכרים וסורבה אגס ביין  – 36 ₪; אקלר וניל ותותים – פחזניה ממולאת בקרם וניל ותותים וציפוי שוקולד -36 ₪;
מולטי ויטמין – קולי פירות יער ותותים עם מוס שוקולד – 
33 ₪

ומה אנחנו אכלנו בטאטי לופט?
התחלנו עם מנות קטנות (לא כל כך, למען האמת) המוגדרות כטאפס: חומוס טאטי – 21 ₪, פלאפל על טחינה אדומה – 21 ₪, סלק אפוי עם גורגונזולה – 32 ₪, סביצ'ה דניס – 38 ₪, שרימפס ברוטב עגבניות פיקנטי – 38 ₪, קרם פטה וחצילים – 21 ₪, לבנה פיקנטית – 21 ₪, קלמרי פריך – 34 ₪. היה גם אגרול שרימפס חם וטעים – קצת מזרח רחוק ביהוד.

כול המנות טעימות ויכולות להיות בסיס של ערב מהנה ליד הבר, עם קיר רויאל טוב מבוסס על הברוט של כרמל, יין קברנה סוביניון כרם קאיומי של כרמל, ויין קמ"ש (קברנה סוביניוון, מרלו, שיראז) של יקב יתיר – כולם הוצגו הוטעמו ביד נדיבה ע"י עמוס רביד, המדריך הראשי המקצועי והחביב של יקבי כרמל.

במגזר הפוקאצ'ות דגמנו פוקאצ'ה רגו טלה עשויה מהבצק של מאפיית הבית, ועליה תבשיל של בשר טלה וירקות שורש, בבישול ארוך – 64 ₪; פוקאצ'ה פירות ים – מולים, קלמרי, ובייבי שרימפס, מוקפצים ברוטב שמנת, עגבניות קונקסה ועשבי תיבול – 68 ₪ – שתיהן לא עונות על המשג המקובל של פוקאצ'ה צנועה, אלא מהוות פס מאפה ועליו ערימה גדושה של כל התוספות.

לא תאמינו, אבל לא ויתרנו על ביס סמלי לפחות מהפוקאצ'ה הסקנדינבית – סלמון מעושן, מוצרלה מעושנת, גבינת שמנת וקוויאר אדום – 46 ₪; פוקאצ'ה בזיליקוטה – עם שמן זית, עגבניות טריות, מוצרלה מעושנת, גבינת שמנת ועלי בזיליקום מוקפצים בשמן זית ושום – 32 ₪; ופוקאצ'ה רג'ינה – ממולאת בטאפנד זיתים, עגבניות טריות, בצל, זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות – 34 ₪.

אחרי מתקפת הטפאסים והפוקאצ'ות התרעננו עם שני סלטים: סלט אנטריקוט – רצועות אנטריקוט במרינדת הבית, עלי בוקצ'וי, פטריות שמפניון, בצל סגול ועגבניות שרי – בויניגרט צרפתי – 62 ₪; וסלט סינטה – רוסטביף סינטה צרוב על הגריל (מצד אחד), מוקפץ על עלי מיקרו, ברוטב חרדל ופלפל שחור גרוס – 52 ₪ – אותו אהבנו יותר.

בעולם המרקים נהנינו מאוד ממרק פירות ים – בסיס עשוי מקרם קישואים וציר פירות ים מרוכז, עם עגבניות מיובשות, עגבניות טריות, עשבי תיבול, זיתי קלמטה ופירות ים טריים – 62 ₪. מעולה.
הגענו מובסים למנות העיקריות. לא שרדנו את כולן, ובוודאי לא הגענו לקינוחים.

העיקריות שבכל זאת דגמנו, רק מיעוט מתוך רשימה ארוכה: ניוקי בזוקה – ממולא גבינות, ברוטב שמנת, גבינת גורגונזולה וסלק – 48 ₪; פסטה קלמרי – פרפדלה, קולי עגבניות, בייבי קלמרי, קונפי שום, נורי קצוץ ופלפל אדום חריף – 64 ₪; ריגטוני בטטה בצלים ואספרגוס – מוקפץ עם שלושה בצלים, קוביות בטטה, פרמז'ן, אספרגוס ושמנת – 52 ₪; פילה דניס בכבישה של לימון ושמן זית, מוגש עם קונקסה עגבניות, עלי כוסברה, פטרוזיליה, רצועות פוקצ'ה ורצועות בצלים ירוקים וסגולים – 115 ₪. כשיצאנו מטאטי לופט בשארית כוחותינו ראינו את המלצרית החביבה מעלה אל הסועדים פילה בורי עטוף בעלי גפן – בחמאה ירוקה, מוגש עם מיקס ארטישוק – 82 ₪. עד כאן…

טאטי לופט – שווה ביותר. רק לא להגזים כמונו בפעם אחת.

Tatti Loft
רח' אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד
טל. 03-5392500
ביסטרו: א'-ו'- 08:00-01:00, שבת- 10:00-01:00
מאפייה: א'-ה'-07:00-22:00, שישי- 07:00-כניסת שבת






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה