VONG הווייטנאמית – יחסינו בכיוון הנכון

את וונג מלווה יועצת קולינרית ווייטנאמית, והמטרה היא לשלב את הטעמים של שווקי וייטנאם בעטיפה מודרנית. צילום מדף הפייסבוק
וונג אותה הקימו בני הזוג ענבר ואיב ב-2012 משתייכת לקבוצת 2Z שבבעלותה גם המותג היפני Ze Sushi. הרעיון למסעדה נבע מהאהבה לעולם הקולינריה עם דגש על האוכל הספציפי ורצון ליצור חוויה וייטנאמית שמחה בלב תל אביב

"אכלת כאן כבר?",  שאלתי את אורחי לארוחת צהרים בוונג (VONG) שפועלת בשדרות רוטשילד 15 בתל אביב משנת 2012, ומגדירה את עצמה כ'המסעדה הווייטנאמית האותנטית הראשונה בתל אביב שמגישה אוכל רחוב פרמיום'. תשובתו הפתיעה אותי, והייתה בהחלט מבוא ראוי לארוחה. מסתבר כי לפני נסיעה לווייטנאם הוא הגיע לכאן מספר פעמים עם בן זוגו כדי להתרגל לטעמים, אבל כשהגיעו לווייטנאם גילו כי האוכל בוונג הרבה יותר טעים ומגוון, ומתאים לטעם הישראלי.

סלט פאפאיה. צילום מדף הפייסבוק
סלט פאפאיה. צילום מדף הפייסבוק

לי ארוחה זו הייתה הפעם החמישית כאן. הפעם הקודמת הייתה עם שוחר אוכל ווייטנאמי, ומשום מה נהניתי בה פחות מבעבר, כך שהארוחה הנוכחית הייתה עבורי מבחן של 'וונג ואני – יחסינו לאן'. מי שסייע למבחן לעבור בהצלחה, מלבד האוכל, היה איציק המלצר – לא רק שולט בתפריט ובמנות וחביב, אלא גם מסביר איך לאכול כל מנה כדי להפיק ממנה את מרב הטעמים וההנאה.

צ'א-קאלה-לה-וונג בסגנון האנוי. צילום בועז לביא
צ'א-קאלה-לה-וונג בסגנון האנוי. צילום בועז לביא

מסתבר כי וונג, אותה הקימו בני הזוג ענבר ואיב, משתייכת לקבוצת 2Z שבבעלותה גם המותג היפני Ze Sushi, והרעיון שלהם נבע מהאהבה לעולם הקולינריה עם דגש על האוכל הספציפי, ורצון ליצור חוויה וייטנאמית שמחה בלב תל אביב, עם שילוב הטעמים החזקים של שווקי וייטנאם בעטיפה מודרנית, תוך שילוב תבלינים כמו כוכב אניס, זרעי שומר, בזיליקום תאילנדי, נענע וכוסברה, רוטב דגים ומיץ ליים. הם גם אומרים שהיו הראשונים שהביאו לתל אביב את לחמניות הבאן (לחמניית ענן מאודה ולא אפויה) במבחר מילויים – טעים טעים מניסיון אישי.

פרש ספרינג רול. צילום בועז לביא
פרש ספרינג רול. צילום בועז לביא

לאחר התלבטות בפרק הסלטים בתפריט  ונטייה לסלט פאפאיה (יש שניים, אחד עם שרימפס), הלכנו על צ'א-קאלה-לה-וונג בסגנון האנוי. הצ'אקאלאקה הזה כולל פילה דג בתיבול כורכום טרי ויוגורט, על מצע אטריות ורמיצ'לי דקיקות נטולות גלוטן (כמו כל סלט זה) עם רצועות גזר, מלפפון, נבטים, נענע, אייסברג, בצל סגול, בוטנים, כוסברה וצ'ילי, ועל זה שמיר ובצל ירוק, ברוטב נאם הבנוי מלימון, שום, צ'ילי ורוטב דגים – 56 ₪. מנה טעימה מאוד שכייף לחלוק אותה.

עברנו לפרש ספרינג רול – 38 ₪. ספרינג רול זה אגרול ללא טיגון, מרענן ואביבי – כשמו, ספרינג. מנה זאת אהובה עלי מימי כנער בפריז במסעדת אסיה הוויטנאמית ז"ל ברובע הלטיני. מאוד אהבתי את ההרכבה העצמית של הספרינג רול ליד השולחן ועטיפתו בעלים ירוקים ונענה, טבילה ברוטב וזלילה. כאן הגיעו ארבע יחידות מוכנות במטבח, כשדף האורז עטף נתחי עוף, שרימפס, אטריות ורמיצ'לי, גזר, מלפפון, כוסברה, עירית ונענע, כשהרוטבים לטבילה היו הנאם, ורוטב הו צ'י מין על בסיס בוטנים. מאוד נהניתי מהספרינג רולס שהחזירו אותי לנעוריי בפריז, ושמחתי כשחברי לארוחה תרם לי אחד מהשניים שלו. יש מצבים בחיים בהם לא כדאי להתווכח.

שרימפ דמפלינגס. צילום בועז לביא
שרימפ דמפלינגס. צילום בועז לביא

מהתפריט זממתי גם על חוף וייטנאמי, וייטנאמיז ביץ' – מנת נודלס נטולת גלוטן על בסיס אטריות שעועית עם טייגר שרימפס, דג לבן וסקאלופ ברוטב עשיר, כדרכו של מטבח וונג – 66 ₪. אני זממתי, אבל איציק המלצר השתלט עלינו ועל בחירתנו, וכך המשכנו עם דים סאם שרימפס  – שרימפ דמפלינג, כפי שהמנה נקראת בתפריט. חמש יחידות של כיסוני שרימפ עטופים בבצק טפיוקה שקוף – 42 ₪. הטריק של המספר האי-זוגי של היחידות במנה טעימה זאת, שיחק גם הפעם לטובתי, כשחברי אכל שני דמפליגים והותיר לי שלושה. חבר טוב זה חשוב כשחולקים במסעדה.

עוד על פי בחירת המלצר: קיי צ'יקן וגם לחמניות באן עם בשר בקר. קיי צ'יקן כוללת נתחי פרגית צלויי ומונחים על בסיס אורז קרנצ'י שכייף לקרנצ'ץ' אותו. זה מגיע עם רוטב יוגורט, עשבי תיבול, בצל ירוק וצ'ילי מעל (48 ₪). כאן נדרשנו על ידי איציק לקחת ביסים כאלה שבכל אחד מהם נהנה ממגוון הטעמים, המרקמים והפציחויות. איציק, סליחה אם פיספסנו קצת חלק מהביסים המשולבים, אבל היה טעים מאוד.

ביף באן. צילום בועז לביא
ביף באן. צילום בועז לביא

וכמובן שאי אפשר להגיע לארוחה בוונג ולפסוח על לחמניות באן המפורסמות שלהם. "חלוצי הבאן" הם קוראים לעצמם. מי אנחנו שנתווכח. מתוך שש אפשרויות באן במילויים שונים, הודיע לנו איציק שיביא לנו באן בקר (ביף באן) – שתי יחידות לחמנייה מאודה (לא אפויה) רכה, במילוי נתחי בשר בבישול ארוך (שמונה שעות, שאלתי), עם בצל ירוק, צ'ילי וכוסברה, ברוטב יוגורט ועשבי תיבול (46 ₪). זה כבר היה שלב של ערפול קל, ומדי פעם ראיתי מול עיניי הבהקים מהסרט בוקר טוב וייטנאם. במבחן 'וונג ואני – יחסינו לאן', אותו ציינתי בהתחלה, עמדה המסעדה בהצלחה רבה. ברור שהיחסים בכיוון הנכון, עכשיו רק נותר לקוות שאיציק ימשיך למלצר כאן לאורך זמן.

VONG – שדרות רוטשילד 15 תל אביב. 03-6337171. כל השבוע 12:00-24:00

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר