מרכיבים למלית
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
סוכר לבן – 250 גרם
חמאה – 165 גרם
אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם
שקד טחון – 40 גרם
אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם
מלח – 5 גרם
פקאן קלוי טחון גס – 155 גרם
בוטנים טחונים גס – 155 גרם
מרכיבים לבצק
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
אופן ההכנה
שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר.
מבשלים עד רתיחה תוך כדי ערבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר, וסוגרים את האש.
מוסיפים את מגוון האגוזים הטחונים גס.
מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור.
לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר' כל אחד.
הכנת הבצק
להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות.
צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
להוסיף למיקסר את הביצים תוך כדי בחישה, ולערבב כ- 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
נותנים לבצק לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 12 דקות.
לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.
מחיר מארז של 320 גרם ברשת ביגה: 33 ₪