אוכל עד הבית: יאמי

את השירות של יאמי אנחנו מכירים מהיום הראשון בו הושק. הרעיון גאוני ופשוט באותה מידה, מהסוג שבאמת לא ברור איך לא נולד לפני כן: האתר מרכז שורה ארוכה של בשלנים ביתיים, ומאפשר להזמין מהם אוכל הביתה

את השירות של יאמי אנחנו מכירים מהיום הראשון בו הושק. הרעיון גאוני ופשוט באותה מידה, מהסוג שבאמת לא ברור איך לא נולד לפני כן: האתר מרכז שורה ארוכה של בשלנים ביתיים, ומאפשר להזמין מהם אוכל הביתה.

כך, במקום להסתפק באוכל המסיע ממסעדה כזו או אחרת, אפשר להזמין אוכל ביתי. בנוסף, המגוון הגדול שמציע יאמי מאפשר להתנסות במבחר רחב של סגנונות בישול, ממזרח אירופאי עד הודי. את האוכל מזמינים מראש, אפשר כמובן להזמין אוכל לארוחות החג השונות, ואם ממש תרצו, גם להזמין את אחד הבשלנים שיבשל אצלכם בבית.

אנחנו הסתפקנו הפעם בלהזמין את האוכל הסופי. האפשרות להזמין אוכל הודי קסמה לנו מאוד, וכך ניסינו את המטעמים של ערן גורנר, שהתמחה בבישול הודי ולמד אצל ארבעה שפים, בהם שניים בהודו עצמה.

ערן נאמן למטבח ההודי הצמחוני, והוא מכין את מיטב המנות שכל מי שביקר בהודו מכיר. למשל, מלאי כופתא, כלומר כופתאות גבינה, ירקות ופירות יבשים ברוטב קשיו ופרג לבן מתקתק (45 שקלים לחצי ליטר, 80 שקלים לליטר); פלאק פאניר – תבשיל התרד וקוביות הגבינה ההודית המפורסם

(39 שקלים לחצי ליטר, 75 שקלים לליטר); דאל מקאני – תבשיל עדשים שחורות בבישול איטי ברוטב חמאה (36 שקלים לחצי ליטר, 65 שקלים לליטר); אלו גובי, כלומר תבשיל כרובית ותפוחי אדמה ברוטב קוקוס (39 שקלים לחצי ליטר, 70 שקלים לליטר); שהי פאניר – תבשיל גבינה ברוטב קשיו (46 שקלים לחצי ליטר, 86 שקלים לליטר), וכמובן קינוחים הודיים כמו גולאב ג'אמון (19 שקלים ל-2 יחידות).

שני דברים אפשר לומר על האוכל שערן מכין: הוא מתעלה על כל מה שאתם מכירים במסעדות ההודיות בישראל, כך שאם זה כל מה שהכרתם עד כה, צפו לאוכל קליל יותר, מדויק בטעמים, עשיר ומסקרן במרקמים ובטעמים שלו. במקביל, הוא מזכיר עד מאוד את מה שאכלנו בהודו עצמה. הגולאב ג'אמון היה מבחינתנו גולת הכותרת: כדורים רכים כאלה, עם מתיקות מעודנת, קשה למצוא גם בהודו עצמה.

האוכל, יש לציין, מגיע בכלים עמידים, כשהוא חם ומוכן לאכילה. מאחר ומזמינים כמויות גדולות יחסית, הכלים טובים גם לאחסון במקרר.

הבעיה העיקרית עם ערן היא המיקום: הבחור מפיץ את האוכל שלו בכפר סבא ואזור השרון. כלומר, אם לא תגיעו אליו ישירות (יש אפשרות לאיסוף עצמי), כל מה שתוכלו לעשות הוא להתענג על מה שאתם זוכרים לטובה מהמסעדות בהודו. וכמובן, לחפש בשלן ביתי אחר באזור מגוריכם ולנסות.

מינימום הזמנה: משתנה מבשלן לבשלן (אצל ערן זה משתנה בהתאם לעיר)
דמי משלוח: כלולים במחיר
טווח משלוחים: משתנה מבשלן לבשלן (אצל ערן זה בכפר סבא ואזור השרון)

עמוד ההזמנות של ערן

אתר יאמי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר