חומרים ל- 5 מנות:
כלי קוקוט
5 יח' אפרסמון
3 ביצים
כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות אייריש קרים
50 גרם שוקולד לבן
חומרים למשקה מוחיטו:
תוכן האפרסמון
10 עלי נענע
לימון מקולף
½ כוס רום
כוס קרח
אופן הכנת האפרסמון:
מרוקנים את תוכן האפרסמון ושומרים אותו בצד למוחיטו (משקה).
מרתיחם את החלב, סוכר, וניל והאירייש קרים.
לאחר רתיחה מכבים את הכיריים.
במקביל טורפים את הביצים.
עושים השוואת טמפרטורות בין הביצים לנוזל, ומחברים ביחד לנוזל החם.
מוסיפים את השוקולד הלבן לנוזל.
את האפרסמון שמים בקוקוט (כלי) וממלאים אותו ברוטב החם.
שמים את האפרסמון בתבנית עם מים חמים ואופים בחום של 140 מעלות במשך 45 דקות.
אופן הכנה משקה מוחיטו:
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד שהקרח נהיה גרוס.
מוזגים לכוסות "שוטים".
הגשה:
מניחים את האפרסמון והמשקה על צלחת מעוצבת.
צילום מנדל זאב