ברנרד ג'ורג' (Bernard Georges), או ז'ורז' בהיגוי צרפתי, נראה כאלו נשלף
מסדרת ספרי האינספקטור מגרה של זורז' סימנון, או מאחד סרטי הרקול פוארו – גבר גבוה ונאה, בעל שיער כסוף מלא מרשים, והעיקר: השפם, הו השפם; גדול, מסולסל בקצוות, כאשר זורז' מחדש את סלסולו מעת לעת. איש בעל ידע עצום בכל היבטי תעשיית היין, ואנגלית טובה מאוד עם מבטא צרפתי ומילים צרפתיות המתגנבות להרצאתו המרתקת.
הנושא עליו מדבר מנהל השיווק המיומן בביקורו בישראל, הוא כמובן תאגיד היין Georges Dubeouf – ז'ורז' דובף, הנושא את שמו של מייסדו, האיש והאגדה; מי שבין השאר – לטוב או לרע – אחראי ישירות על המוצר הנקרא "בוז'ולה נובו", ולדעתם וטעמם של רבים הנו כל דבר, פרט ליין. אבל דובף אחראי לדברים רבים נוספים – טובים ואף טובים מאוד.

וכך אומרים קובי וטל שקד מחברת היבוא שקד – יבואנים ומפיצים בלעדיים בישראל של יינות דובף, ומארחיו של ברנרד ז'ורז':
" Georges Dubeouf הינו הדומיין החשוב ביותר באזור בוז'ולה. משפחת דובף חיה באזור המקון החל מהמאה ה-15 ועוסקת בתחום היין כבר מעל ל-300 שנים. לאחר לימודי חינוך חזר ז'ורז' דובף בשנת 1953 ופנה לעסקי היין. לאורך השנים פנה לתחומים שונים כגון בקבוק הייצור של יקבים אחרים ואיגוד היקבים באזור. בשנת 1964 הקים את הדומיין ואת פעילות הסחר (נגוסיאן) שהפך עם השנים ליקב החשוב ביותר באזור. מעבר לייצור הנהדר, דובף אחראי כמעט לבדו לקידום של יינות האזור והפיכת האפלסיון לאחד הבולטים בצרפת ואחד הידועים ברחבי העולם. הבקבוקים עם העיצוב המיוחד של היקב זוכים לשבחים ומעבר לכך מדי שנה זוכים יינות היקב מהאפלסיונים השונים של בוז'ולה לציונים מפתיעים במיוחד ממבקרי היין ברחבי העולם, אלו יינות פירותיים, עשירים ומהנים".
והנה עוד מספר נתונים מחכימים מפיו של האורח: זורז' דובף אחראי לייצורם ומכירתם
של 30 מיליון בקבוקי יין בשנה – ושימו לב: לא נכתב שהוא מייצר את כולם, אלא מעורב בהם במגוון אופנים, החל מקניית היינות מהאחוזות בבוז'ולה ובאזורים אחרים בצרפת, דרך קניית ענבים מ- 125 כורמים וייצור יין, כאשר חלק גדול ממנו מתיישן במיכלי נירוסטה ולא בחביות. בכל זאת יש לתאגיד 6400 חביות, המוחלפות פעם בשלוש שנים, מה שאומר שכל שנה דובף קונה 2000 חביות משומשות וקונה 2000 חדשות.
זורז' דובף פועל ב- 150 מדינות ברחבי העולם, כאשר בכל ארץ יש יבואן/מפיץ אחד ויחיד, להלן שקד בישראל.
דובף מייצא 76% מהיין שלו לרחבי העולם באמצעות 13 חברות תעופה שונות, כאשר בגלל מחירי ההטסה מרקיעי השחקים תרתי משמע, לפחות 2 יורו לבקבוק, יש ביקוש בשווקים מסוימים לבקבוקי PET כמו אלה של קוקה קולה. 
Georges Dubeouf Saint-Véran
יין לבן עשוי מענבי שרדונה מסנט וראן שבמקון בבורגון.
היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות. מוגדר כיין מינרלי ומאוזן עם סיומת ארוכה.
התרשמות: מאוד עשיר בטעמים ומינרלי, רענן, מתאים מאוד עם פירות ים ודגים.
המחיר: 99.90 ש"ח
Georges Dubeouf Pouilly-Fuisse Clos Reissier
יין לבן מענבי שרדונה מפואי פוסה שבדרום בורגון. 7 אחוזים מהיין התיישנו בחביות עץ אלון צרפתי , ו- 93 אחוז בנירוסטה. יין מורכב ועשיר עם נגיעות עץ אלון לצד מינרליות מרשימה.
ברנרד ז'ורז' אומר כי יין זה הוא הבייבי של ז'ורז' דובף.
בטעימה: יין פרחוני ומינרלי, חומציות נהדרת, עם סיומת מדהימה שלא רוצה להיפרד מהפה. אהבתי מאוד.
המחיר: 99.90 ש"ח
Georges Dubeouf Merlot Vins de Pays D'Oc 
עשוי מענבי מרלו מדרום צרפת.
היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות – בלי עץ, ויש לו ניחוחות גרגרי יער עם נגיעות פרחוניות.
רשמי טעימה: ריח עשיר, מינרלי מאוד, אפילו זפת. הטעם חלש יחסית, והאורח אומר כי זה יין קל לשתייה. לא אהבתי.
המחיר: 44.90 ש"ח
Georges Dubeouf Cabernet Sauvignon Vins de Pays D'Oc
עשוי מענבי קברנה סוביניון מדרום צרפת.
היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות – שוב יין בלי עץ. יש לו ניחוחות של דומדמניות עם נגיעות מוקה. יין עשיר עם מבנה טוב וטאנינים עשירים.
רשמי טעימה: הקברנה טוב יותר מהמרלו – פירותי גם בריח וגם בפה, סיומת טובה.
המחיר: 44.90 ש"ח

Georges Dubeouf Syrah Vins de Pays D'Oc
יין סירה מדרום צרפת, שכמו אחיו האזוריים, היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות, ולא אוחסן בחביות.
יין בעל גוף מלא המציג ניחוחות גרגרי יער ותותים, ורמז למוסקט.
בטעימה: מה שיפה זה להשוות את שלושת היינות שבאים מאותו אזור – Pays D'Oc בדרום צרפת, כולם בלי חביות, רק יישון בנירוסטה, כך שאין קרב בין הפרי לעץ החביות.
בסירה הריח מתפוצץ מפרי עשיר, והטעם הולך עם הריח ומביא מתיקות שתנעם לשותה הישראלי.
המחיר: 44.90 ש"ח

Georges Dubeouf Rose – הלהיט של הקיץ
אצל ז'ורז' דובף עושים רוזה ממגוון זני ענבים. זה הספציפי מיוצר מענבי סירה מדרום צרפת.
היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות – בוודאי לא זקוק לחבית, מה שיכול להיות נתון בוויכוח לגבי האדומים. יין פירותי ומהנה עם חומציות מאזנת ורעננות נהדרת.
בטעימה: רוזה מאוזן מאוד, צבע לא ורוד סוכריה כמו שהרגילו אותנו יקבים ישראליים מסוימים. רוזה יבש, טיפת מתיקות מאחור. יכול בקלות לזכות בתואר הרוזה של הקיץ.
המחיר: 44.90 ש"ח
Georges Dubeouf Beaujolais Villages
היין מיוצר מענבי גמאי מכרמים ב- 38 כפרים הנחשבים לאיכותיים יחסית באזור בוז'ולה.
בעוד הבוז'ולה נובו עובר תסיסה במשך יומיים – שלושה, הולאז' הוא כבר יין אמיתי, עם תסיסה של 6-7 ימים. ברנרד ז'ורז' אומר שיכולים להתסיס יותר, אבל לא רוצים טאנין ביין. לפיכך היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות.
זהו יין פירותי מהנה, עם ניחוחות פטל וגרגרי יער. מרגישים בו גם דובדבנים – לא מתוק אבל עשיר בטעם. מוצע לקרר את היין מעט ולאכול איתו דגים ופירות ים – לא רק בשר.
המחיר: 59.90 ש"ח
Georges Dubeouf Beaujolais Cru Fleurie
אנחנו בתחום היינות הרציניים יותר בטעימה. בוז'ולה זה נקרא 'פלרי', כלומר פרחוני. יש לו את זה, והוא גם מתוק יותר מקודמו היבש לחלוטין.
עשוי מענבי גמאי מכרמי הכפר פלורי שבצפון אזור הבוז'ולה. הגפנים בנות 40 עד 100 שנים, עם מעט פרי הנותן את מאפייני הקרקע וגיל הגפנים.
חלק מהיין תסס ושהה במיכלי עץ, ושאר היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור
הרעננות. מוגדר כיין אלגנטי עם פרי נהדר. בהחלט יין מרשים.
המחיר: 74.90 ש"ח
Georges Dubeouf Beaujolais Cru Moulin-à-Vent
אפלסיון בן 90 שנה. היין עשוי מענבי גמאי מכרמי הכפר מולין א-ואן בבוז'ולה, הנטועים על אדמת בזלת.
חלק מהיין תסס ושהה במיכלי עץ, ושאר היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות.
יין פירותי עם נגיעות פרחוניות של ורדים. ליין ניחוחות דובדבנים המלווים בתבלינים. הסיומת הארוכה מלווה בטאנינים רכים וחומציות טובה. טאניני יותר מקודמו.
המחיר: 74.90 ש"ח

Georges Dubeouf Beaujolais cru Julienas
עשוי מענבי גמאי מכרמי הכפר ג'וליאנס בבוז'ולה.
חלק מהיין תסס ושהה במיכלי עץ, ושאר היין תסס ושהה במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות.
צבעו של היין אדום עמוק עם נגיעות של סגול בשוליים. ליין ניחוחות מורכבים של גרגרי יער, פרחים ונגיעה של פלפל. יין מאוזן וארומטי.
רשמי טעימה: מורגשים גרגרי יין שחורים, הרבה פרי, הרבה גוף. חמיצות נעימה. יין קל עם סיומת בינונית, אבל משמחת את הפה.
המחיר: 74.90 ש"ח
וקצת מידע על אזור בוז'ולה
אזור בוז'ולה במזרח צרפת, דרומית לבורגון וצפונית לעמק הרון, הופך בשנים האחרונות
לאחד האזורים המרתקים בצרפת. באזור בוז'ולה מייצרים יינות אדומים מזן ה- Gamay בעיקר. עד השנים האחרונות היה האזור ידוע בעיקר בשל היינות הצעירים ללא יישון, אשר מציינים את פתיחת חגיגות הבציר כל שנה בשבוע השלישי של נובמבר, חגיגת הבוז'ולה הגדולה. אולם באזור בוז'ולה מייצרים גם יינות אשר התיישנו בעץ זמן מסוים, וכן יינות המשלבים תסיסיות ויישון במיכלי עץ וחביות עץ אלון יחד עם תסיסות במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות והדגשת הפרי. באזור בוז'ולה מעל 200,000 דונם כרמים באפלסיונים שונים, אשר בהם מייצרים יינות דורות רבים.
מלבד אפלסיון בוז'ולה הכללי ישנם 38 כפרים אשר מכרמיהם ניתן לייצר Beaujolais Village, וכן 12 כפרים המוגדרים Cru Beaujolais אשר מכרמיהם מיוצרים היינות האיכותיים ביותר באזור נרחב זה. יינות אלו זוכים להערכה רבה וכיום יקבים רבים מאזור הקוט ד'אור משקיעים ומפתחים יקבים באזור הבוז'ולה. פיתוח האזור והבאתו לתודעה הבינלאומית הינו במידה רבה הודות לפעילותו של ז'ורז' דובף לאורך השנים.
הזנים הנטועים באזור הינם 98% גמאי, השאר שרדונה, אליגוטה (על פי חוקי צרפת ניתן להשאיר את האליגוטה שניטע לפני 2004 עד 2024), וכן פינו נואר (אותו ניתן להשאיר עד 2015).

תגובות
0