יינות סדרת Assemblage (אסמבלז') של יקב ברקן, שזו הפעם החמישית שהם
יוצאים לשוק, הם בלנדים, כפי ששמם יותר מאשר מרמז, שנועדו לתת ביטוי טרוארי בכל יין לאזור הגידול ולזנים האופייניים מהם נוצר.
בסדרה שלושה יינות אדומים, ועוד אחד לבן הקרוי "עלמון". בהשקת היינות במסעדת לומינה הוטעמו האדומים מבציר 2012, יחד עם הייננית עירית בוקסר-שנק (בתמונה): ריחן – מטרואר הגליל העליון, צפית – מטרואר תל צפית במישור החוף הדרומי, ואיתן – מטרואר הרי ירושלים. שלושתם נועדו ליצור חיבור טוב בין יין לאוכל. בציר 2012 נחשב לבעל נתונים מיטביים, ממוצעים וזה גם הורגש בטעימת היינות עצמה.
מחיר יינות הסדרה 79 ₪ לבקבוק, מה שמבטיח כי כל אחד ימצא לפחות יין אחד, שלפי החך האישי שלו ייתן לו תמורה מיטבית.
ברקן אסמבלז' ריחן 2012
יין טרואר גליל עליון. בלנד של מספר חלקות, מענבי קברנה סוביניון כזן מוביל,
שיראז, מרלו, ותיבול של פטי וורדו. כל זן הגיע מתת אזור אחר, על קרקע שונה. הבלנד עצמו מנסה ליצור מיזוג ושילוב אופטימלי בין הזנים, כך שכל אחד יתרום ליצירת השלם.
יין נגיש, אך בהחלט ראוי ליישון ולהמשך השתבחות לפחות לשנה וחצי הבאות. 12 חודשי יישון בחבית ועוד שנה וחצי בבקבוק, הניבו יין גלילי מובהק באופיו, שמבקש אוכל גלילי בתיבול ים תיכוני.
הקברנה בולט מאוד, וכל מי שאוהב את הזן, יתחבר ליין זה בשמחה. ערסול בכוס מבליט ארומות קברנה ושיראז, בעיקר שזיפים אדומים ותוספת ריחות יער ירוקים. הגוף בינוני ובעל חמיצות מעט בולטת. מורגש אופי ירקרק מעט עפיץ, עם סיומת מרירות קלה, אך קטיפתית.
יין לא כבד, המזמין המשך שתייה לליווי ארוחה מלאה. עשיר ומסקרן.
יופי של יין לאוהבי קברנה או אוהבי טעמי תבלון הררי גלילי בשתייה.
ברקן אסמבלז' איתן 2012
היין נקרא על שם "הר איתן" בהרי ירושלים. כולו מכרם קריית ענבים עם אדמת
טרה רוסה. בלנד מאוזן של קברנה סוביניון (40%), מרלו (31%) ושיראז (29%). 12 חודשים בחביות.
ללא ספק, זה היין האלגנטי של הסדרה. יינות הרי יהודה בכלל, ובהשוואה לגליל העליון, מוציאים את האלגנטיות והרכות מכל זן.
האף מבליט פרי אדום ושחור בשלים, בעיקר דובדבן, שזיף וקסיס. מפתה מאוד ומזמין. החך ממשיך באותו קו, והאופי הפירותי, אולי מעט מתחנף, מורגש היטב.
עדיין זהו יין מקסים לטעמי, בעיקר בסיומת המשלבת ירקרקות של טימין עם רמז מתיקות וניל. הגוף בינוני-מלא, מזמין אוכל לא כבד לצדו. הטאנינים מעט ברקע, אך היין בעיקר עוטף את החך בקטיפתיות. פוטנציאל יישון לשנתיים לפחות.
היין האהוב עלי בסדרה. עשוי פשוט וכהלכה.
יתגמל מאוד כל מי שפשוט רוצה לשתות יין בכיף, בלי יותר מדי מורכבות בהסברים ובשתייה עצמה.
ברקן אסמבלז' צפית 2012
ענביי היין הזה גודלו באזור טוב באמצע, בין הגליל העליון לבין הרי ירושלים.
תל-צפית שבשפלה. כפי שהסבירה עירית: זהו האזור המשוגע – אזור מאתגר, שעדיין נחקר בהקשר לזנים המתאימים לגידול בו. נראה כי הוא מתאים בעיקר לגידול זנים ים תיכוניים שונים ולא מוכרים. כמו אלה של יין אסמבלז' צפית.
כך התקבל בלנד ים תיכון, עשוי מענבי מרסלן (46%), קלדוק (28%), פינוטאז' (14%) ומלבק (12%).
מה שחשוב ביין כזה, הוא לטעום אותו, ובלי כל דעה קדומה. הטעימה ראויה, אפילו בערך הלימודי, למי שלא התנסה ביין משלל זנים אלה.
באף מורגשים מאוד פירות יער שחורים, כמו אוכמניות. זה כבר מזמין שתייה, אפילו ללא ארוחה. בחך מורגש שילוב נדבך הטעמים הלא מוכרים, שביחד מייצרים יין ייחודי בטעמו. פירות יער בשלים, אולי מעט ריבתיים, אך באיזון טוב של תיבול ציפורן ואניס.
הגוף מלא, ולדעתי זהו היין העשיר יותר מבין השלושה בהשקה. חמיצות טובה מאוד, מה שמבטיח שהיין יוסיף להתיישן ולהשתבח בשנים הבאות. בסיומת מורגשים טעמי קפה ללא עפיצות.
במונחי תמורה להשקעה, זהו יין טרוארי מובהק ובעל טעמים ייחודיים, שמתאים למטבח הישראלי בכלל, ויפתיע לטובה גם מי שמתנסה לראשונה בטעימת יין מזנים אלה.
יופי של יין לסתיו או החורף הישראלי.
צילום ישראל פרקר ויח"צ

תגובות
0