זמן הכנה: כשעה
מצרכים ל- 8 מנות:
2 ק"ג גולש
1 בצל יבש פרוס
4 כפות שמן זית
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
1 צנצנת רוטב צ'ימי'צורי "פרסקו"
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר
4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים להכנת האורז:
2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות ציר עוף
1/2 כוס צנובר
2 כפות שמן זית כתית
1 כוס צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
לחמם בסיר שמן זית ולהוסיף את קוביות הבשר, להשחים מספר דקות.
להוסיף את הבצל והשזיפים ולהמשיך לבשל מספר דקות.
להוסיף את רוטב הצ'ימיצ'ורי, ציר ויין ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עוד שעה (לערבב מדי פעם).
להוריד מהאש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.
הכנת האורז:
לחמם שמן זית בסיר, להוסיף אורז ולטגן קלות מספר דקות.
להוסיף ציר, צנוברים צימוקים ורוזמרין.
להביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל על אש קטנה כ- 15 דקות'
הגשה:
לצקת את התבשיל על האורז.