4 מנות
חומרים לטבולה:
1 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות טרגון טרי קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
1 שן שום כתושה
מיץ מלימון טרי שלם
3-4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת הטבולה:
להכין את הקוסקוס המלא לפי הוראות היצרן ולקרר היטב.
לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי הטבולה בעזרת היד, תוך כדי מעיכה עדינה והחדרת הטעמים לקוסקוס.
חומרים לטרטר:
250 גרם פילה מוסר נקי, ללא עור וללא עצמות
2 כפות בצל סגול קצוץ
קורט זרעי שומר טחונים
קורט פפריקה מעושנת
מלח ים אטלנטי
פלפל חריף טרי קצוץ (לפי הטעם)
3-4 כפות שמן זית איכותי
אופן הכנת הטרטר:
לקצוץ את פילה המוסר לקוביות קטנות ולהעביר לקערה גדולה.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
חומרים לויניגרט לימון כבוש:
3 לימונים כבושים ללא החרצנים
1/3 כוס מים קרים
1/4 כפית כורכום
1 שן שום
3 כפות שמן זית איכותי
קורט מלח
אופן הכנת הויניגרט:
לטחון בבלנדר את הלימונים עם המים, הכורכום והשום – עד לקבלת רוטב חלק.
להוסיף מלח לפי הטעם ושמן זית.
הגשה:
בעזרת תבנית צילינדר לחלק את הטבולה לצלחות ההגשה – למלא מחצית מגובה התבנית, ולדחוס בעזרת כף.
להוסיף מעל הטבולה את טרטר מוסר הים, ולהוציא את התבנית בזהירות.
לקשט עם ויניגרט הלימון הכבוש ועם סומק ולהגיש.
צילום: איליה מלניקוב