יקב אסף מעלה את הרף עם מקום של כבוד בענף

יקב אסף הוקם ב- 2004 בקדמת צבי שברמת הגולן. ועבור משפחת אסף קדם הוא מהווה הגשמת חלום ישראלי. ביקב מאמינים שיינות היקב מושפעים קודם כל מהכרמים,ובהמשך מעבודת היינן

כשהגעתי סמוך לשעה 20:00 עם זוגתי לערב היינן אסף קדם במסעדת הביסטרו בשר ויין "הטרקלין" בתל-אביב, סברתי כי מסימני התקופה הכלכלית יהיה קשה למארחים למשוך קהל לערב האירוע.
כשהושיבו אותנו על הבר, מאחר וכל מקום פנוי במסעדה שהייתה כמעט מלאה עד אפס מקום, כבר היה מוזמן ושמור מראש, הבנתי שטעיתי.

לישיבה סביב הבר יש יתרונות ויש גם חסרונות, ואתחיל בהם.
לשבת ערב שלם על כסא גבוה שאליו אתה צריך לטפס ואחר כך גם צריך לרדת כשאתה מלא יין, זה לא הכי קל, וקצת לא הכי נוח, ולעתים בגבך, וממש בלי להתכוון, אתה מפריע למלצר או מלצרית שיוצאים או חוזרים מהמטבח. בצד של היתרונות אתה זוכה לקבל טיפול אישי וצמוד של עמית הברמן, שלא הפסיק למלא לנו את הכוסות ביין או מים, טורח בכל רגע לפנות את הדלפק, מחליף מפיות, מבריק את המשטח, שולח קריצה, מגבה בחיוך, ודואג לוודא כל הזמן שאנחנו ממש, אבל ממש, נהנים.
חבר אליו שחר המלצר הראשי, שלא הניח לי לעשות שימוש במזלג שנפל, שדאג לוודא כי גם בתחום הגשת האוכל לא יחסר לנו דבר, דואג לכאבי הגב שתקפו אותי ומביע אמפטיה של חבר. בחוץ לארץ קוראים לסוג כזה של שירות "דילייט", שזו רמת השירות הכי גבוהה הכי יוצאת דופן שניתן להציע ללקוח, וזה הרבה מעבר לדרגת מצוין.

יקב אסף הוקם בשנת 2004 במושבה קדמת צבי שברמת הגולן. ועבור משפחת אסף קדם הוא מהווה הגשמת חלום ישראלי. תנאי האקלים ואדמת הבזלת עליה גדלים כרמי הענבים של יקב אסף, תורמים רבות לאיכות הגבוהה של הפרי ומאוחר יותר של היינות. ביקב מאמינים שיינות היקב מושפעים קודם כל מהכרמים, ובהמשך נובעים אופיים של היינות וטעמם מעבודת היינן.

שבחי הסומלייה
את הערב פתח הסומלייה יוסי בן אודיס, הבעלים של "הטרקלין" והמארח: "מתוך 170 יינות שיש לנו כאן בטרקלין ועוד כמה עשרות טובים שאנו טועמים כאן במהלך השנה, רק אחת להרבה זמן יוצא לנו לפגוש ביין או ביקב יוצאי דופן. בפעם הראשונה שפגשתי את אסף קדם לפני כשנה וחצי וטעמתי את יינות היקב, אמרתי לעצמי WOW. יש כאן משהו בכוס, ולפיכך החלטתי לאמץ בביסטרו טרקלין את היקב ויינותיו, ומאז אנו עושים קברת דרך משותפת איתם.
במהלך הערב יוטעמו כמה וכמה מיינות יקב אסף, את חלקם תהיה לכם זכות הבכורה לטעום, שכן הם בוקבקו ממש בימים האחרונים, את הסוביניון בלאן 2008 רכשתי עבור המסעדה בכמות גבוהה. גם את הקברנה סוביניון אתם תהיו הראשונים לטעום, אני סבור שיינות היקב מרגשים, ועל יקב אסף נשמע עוד רבות וטובות בשנים הקרובות."

ועכשיו כוכב הערב, אסף קדם: "אני מגיע מהמושבה קדמת צבי ברמת הגולן, הנמצאת בגובה 550 מטר, וכאן גם נמצאים הכרמים שלנו. הסוביניון בלאן 2008 בוקבק לפני שלושה ימים, לא יצאה ממנו כמות גדולה, הענבים מגיעים מקדמת צבי, כפי שתתרשמו בטעימה ובמראה, הסינון שנעשה לענבים הוא גס, היין שמתקבל אינו צלול במתכוון. אני מבקש להביא לטועם היין שלי הרבה פרי, הרבה ארומה באף, חוויה של חושים וטעם, ולא יין לבן שיהיה כבד.
ליקב אסף 40 דונם של כרמים, אשר אנו מגדלים לבד ואנו בוצרים את הענבים שאחר כך אני עושה מהם יין. היקב מייצר סוביניון בלאן, פינוטאז', קברנה סוביניון, שיראז.
יין 4 עונות שלנו נקרא על שם עונות השנה, ומורכב מבלנד של 4 זנים: קברנה סוביניון, שיראז, פינוטאז' וקברנה פרנק".

דרכו של יינן
אסף קדם סיפר למשתתפי הערב שכבר נהנו בשלב זה מהסוביניון בלאן
2008, על דרכו של היקב: "התחלתי להתעסק ביין בשנת 1997 מתוך גידול כרמים בקדמת צבי, אז מכרנו את הענבים שלנו ליקבי רמת הגולן,
בשלב מסוים החלטנו לנסות ולעשות יין בעצמנו, וזה מצא חן בעינינו,
את עשיית היין למדתי מפיטר סילברברג, בוגר אוניברסיטת  דייויס בקליפורניה. הלכתי ללמוד בטכניון אצל יאיר מרגלית, השתלמתי בלימודי מעבדות יין במכון התקנים, אחר כך המשכתי ולמדתי כימיה והנדסת מזון בתל-חי, ובהמשך נסעתי ללמוד ולהשתלם בדרום אפריקה; שם גם נחשפתי לזן ענבי הפינוטאז', ואני עדיין מוסיף ללמוד. 
הרעיון שלנו הוא לעשות יין שיהיה טעים, נגיש וגם שווה ערך למחיר. החברה שלי, שאני קורא לה רעייתי, מעורבת עמי בכל תהליכי העשייה, זהו יקב משפחתי שכל בני המשפחה מעורבים בו בעשייה.
השנה נגיע לכדי 30,000 בקבוקים, ובשנה הבאה נגדיל את הכמות ל- 40,000 בקבוקים, חלק מהיינות שלנו מיוצאים להונג-קונג, והרוב נמכר פה בארץ – מופץ ומשווק ע"י אלי פרץ מאלרן יין, והביקוש רב.
ב- 2003 נסעתי ללמוד בדרום אפריקה על השיראז. מייד כשחזרתי נטעתי כרמים של שיראז, ובימים אלו בצרנו את הבציר הראשון של השיראז של יקב אסף. 
בדרום אפריקה הכרתי לראשונה את זן ענבי הפינוטאז'. עבדתי שם ביקב בו ייצרו יין מהזן הזה, זהו יין לאומי בדרום אפריקה, המקומיים מאוד אוהבים את הזן, ויש שם אגודות חובבים של פינוטא'.
מצאתי את עצמי מתחבר מאוד לזן זה, ויין 4  עונות שלנו מורכב מפינוטאז', קברנה סוביניון, סירה, וקצת קברנה פרנק. היין שהתקבל מהבלנד מאוד מעניין באף ובפה; יין נעים לשתייה, האקלים בארץ מאוד מתאים לגידול הזן הזה, שהבציר שלו מקדים בדרך כלל בחודשיים את הזנים האדומים האחרים".

האוכל של טרקלין
עם היינות הראשונים, תוך שאסף מנסה להסביר מדי פעם מעט על היין הבא בטעימה, גבר על קולו לא אחת שאון הסועדים שהיו עסוקים בעצמם, מתענגים על היין ונהנים מהאוכל, והכי חשוב מהחברותא, שכן למעשה זו בהחלט הייתה מטרת בואם, 
לשולחנות הוגשו מנות פתיחה, ואחריהן לא איחרו לבוא גם המנות העיקריות, ובהמשך מנת הקינוח המסיימת.
ארוחת הערב שהכינה מסעדת טרקלין לאורחי ערב היינן, עשתה כל מאמץ בכדי להתאים עצמה למגוון יינות יקב אסף. היא הייתה מורכבת מ- 6 מנות זוגיות מבוססות בשר שמגיע מרמת הגולן, לצד יינות היקב.
פתחנו במרק קרם אפונה עם נגיעה של רוטב פסטו שהעניקה למרק טאץ' וכיוון נוסף. המרק היה טעים וסמיך, וחבל שבעת טעימתו לא ירדו ממטרי גשם חזקים בחוץ, ואז הוא היה תואם להפליא לאווירה.

עברנו לקרפאצ'ו סינטה, ברזאולה איטלקית בליווי פרוסות דקיקות של מלון טרי, מה שיוצר שילוב נפלא של צבע וטעם בצלחת, פטה כבדי עוף בקרסט פירות יבשים, וחציל קלוי על האסכלה עשוי עם יוגורט ולבנה,

לעיקרית הוגשה פלטת מיקס בשרים בייצור ביתי, שכללה רוסטביף סינטה, מכסה אנטריקוט, ונקניקיות שהוגשו לצד בצל מטוגן, מנה ענקית גם בטעמה, לקינוח, לצד הגראפה של יקב אסף, הוגשה סברינה בקרם וניל ותותים טריים. כל הערב הוגשו לצד מנות האוכל לחמי הבית האפויים במקום על חלוקי נחל לצד קוביית חמאה טעימה.

בלנד ייחודי
תאופיק חינאווי' מנכ"ל רשת WINE&MORE, בנה הבכור של רוז'ט חינאווי, הגיע להשתתף בערב הטעימה עם רעייתו החיננית. לחינאווי יש אינטרס מובהק בבלנד הבלעדי של יקב אסף שנרקח במיוחד עבור רשת חינאווי; יין שיוצא בימים אלה, ואפילו על עיצוב התווית ליין עדיין עשו הגהות אחרונות בעת הטעימה.

היינות של יקב אסף
אסף סוביניון בלאן 2008 
עשוי 100% ענבי סוביניון בלאן. יופי של חמיצות מרעננת, גוף משמעותי ואלגנטי. הרבה פרי טרופי ליצ'י, אשכולית, אננס ועשביות שמביאים מצג של יין של קיץ. יין שילווה היטב מנות ראשונות, מאכלי ים ומנות קלות של קיץ. סוביניון בלאן נפלא. מהיין יוצרו 1,200 בקבוקים,
המחיר: 65 ₪

בלנד 4 עונות אסף 2007 
משחק של בלנד ארומות וטעמים שיוצרים עניין וגירוי חושים. יין שתי עכשיו,  מאוד לא יומרני. מהיין יוצרו 2,100 בקבוקים ונותרו כ- 500.
המחיר: 89 ₪

קברנה שיראז אסף 2007
"הבלנד של חינאווי": אסף קברנה שיראז 2007 יוצר בלעדית עבור רשת WINE&MORE.  עשוי 50% שיראז ו- 50% קברנה סוביניון, והתיישן במשך 11 חודש בחביות עץ אלון. 
באף פרי יער עשיר שחור, לצד ריחות קלייה ועישון קליל, הגוף קל-בינוני, חלק מאוד. עץ ברקע, וניל ומעט קרמל. שוקולד כהה וקפה, טאנינים מתוקים. מהיין יוצרו 4,000 בקבוקים.
המחיר: 109 ₪

קברנה סוביניון "סילבר" 2007 
עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון. זוכה מדליית הכסף בתחרות טרה-וינו 2007 ומדליית הארד בתחרות פינגרלייק אינטרנשיונל ויין 2008. היין בוקבק 3 ימים לפני הטעימה, ויוצרו ממנו 3,000 בקבוקים לאחר שהתיישן במשך 11 חודש בחביות עץ אלון.

שיראז רזרב קיסריה 2006 
עשוי 100% ענבי שיראז. אומר על היין אסף קדם: "השיראז קיסריה שהה 14 חודשים בחבית עץ אלון. בתחרות האחרונה הוא זכה במדליית זהב, ואני מקווה שגם בשנה הבאה נצליח לעשות אותו יין. זה בדיוק השיראז שרציתי שיצא, מאוד עגול, מאוד מעניין. היין נקרא "קיסריה" כמחווה ליחידה במוסד שם שירת אבי".
היין משאיר על הכוס שוליים סגלגלים, צבע אדום עז, אף ארומטי מאוד – שופע בפרי. פרחוניות לצד שזיף כהה, רמז לשוקולד, נגיעה של אדמה, פרי יער ונימת תבלין. הסיומת ארוכה מעודנת מושכת ופירותית. מהיין יוצרו 3,000 בקבוקים ונותרו ממנו כ- .800.
המחיר: 119 ₪

אסף קברנה סוביניון רזרב 2006 
זוכה מדליית הכסף בתחרות VINUS ARGENTINA 2008. עשוי 93% קברנה סוביניון  ו- 7% קברנה פרנק על מנת להוסיף ליין ארומות מפולפלות וירוקות.
זהו יין שמבקש אוכל וזמן להיפתח בכוס. יין מאוד עוצמתי, מלא גוף, שופע פרי. יין כבד שמבקש ארוחת בשר דשנה לצידו. היין שהה 14 חודש בחביות עץ אלון. מהיין יוצרו 13,000 בקבוקים, מהם 7,000 יוצאו לחו"ל ונשארו ביקב פחות מ- 2,000.
המחיר: 139 ₪


אסף גראפה
 
הגראפה לא נמצאת למכירה בחנויות היין. אלא רק ביקב. מיוצרים ממנה
כ- 200 בקבוקים בשנה. בקבוק של 500 מ"ל נמכר ביקב ב-100 ₪.
מסעדות שרוכשות מיינות יקב אסף, זוכות בגראפה כצ'ופר.
הגראפה של יקב אסף עשויה מהקליפות של ענבי קברנה סוביניון. היא עברה תהליך זיקוק 3 פעמים. התוצאה המתקבלת נותנת בומבה של אלכוהול, המטפס במעלה האף, צורב ומחמם את הגרון בדרכו לקיבה. הארומה פירותית וחדה. גראפה שמסיימת ארוחה בשוט אחד חזק ואינטנסיבי.
 
מחיר השתתפות בערב היינן, כולל טעימת יינות חופשית והארוחה, הסתכם 
ב- 145 ₪ לאדם. בסוף הערב ניתן היה לרכוש מיינות יקב אסף במחירי היקב.

את יינות יקב אסף משווק ומפיץ אלי פרץ – "אלרן יין". איש חמודות רב פעלים העושה דרכו מקצה אחד של הארץ לקצה האחר, ומקיים גם ערבי אירוח והטעמת יין במסגרת פרטית. אלי הגיע לאירוע עם מיכל, בחורה צעירה שחומת עור, אקזוטית ויפת מראה ממוצא אתיופי, שעושה בימים אלה את צעדיה הראשונים בעולם היין ומשמשת כמזכירתו של אלי.
בהצלחה לאסף, יוסי, אלי, וגם למיכל. 

יקב אסף
קדמת צבי רמת הגולן
טל. 05-44779722
שיווק והפצה: אלי פרץ – אלרן יין, טל. 050-3333625

הטרקלין – ביסטרו בשר ויין
זוכה פרס בר היין הטוב ביותר של ת"א מטעם טיים אאוט
רח' נחלת בנימין 41 תל-אביב
טל. 03-5660013

צילומים: דני רובין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר