מרכיבים:
1 ק"ג כבדי עוף טריים
1 כוס יין פינו נואר
¼ כוס סוכר חום
1 כוס קשיו (טחון דק דק)
1 כפית קימל
½ כוס מירין (אפשר גם סילן תמרים)
10 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
10 פיטריות שמפיניון חתוכות לחצי
5 פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות
1 בצל סגול (פרוס לפרוסות דקיקות)
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
מנקים את הכבדים, ומכניסים לקערה להשריה קצרה עם יין פינו נואר, סוכר חום, קימל, קשיו טחון ומירין.
מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות את עגבניות התמר, כשהן מרוחות בשמן זית ועם מעט מלח גס – עד ריכוך והתחלה של קרמליזציה (כ-7 דקות).
מקפיצים בווק לוהט את הפטריות, עגבניות התמר, הבצל, הצנוברים והכבדים שהוצאו מהמשרה (הקפצה קלה בלבד).
בשלבי סיום ההקפצה בווק מוסיפים את המשרה שנותרה (דקה לפני הורדה מהאש).
טיפ להגשה:
מומלץ להגיש בתוספת תבשיל קינואה או בורגול.
מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון עמק חפר, טל. 09-8949095