קפוסטה – מאכל פולני

משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה. מתקנים תיבול. מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה. צילום גל בן זאב
מתכון של מאיה דרין – שפית ועיתונאית אוכל, לסולתם. נקרא על שם המרכיב העיקרי שלו – כרוב (קפוסטה)

מצרכים לסוטאז' 28 ס״מ

4 כפות שמן זית

6 נקניקיות עוף או עגל מעושנות, חתוכות לפרוסות עגולות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כרוב סגול בינוני קצוץ גס

2 כפות סוכר דמררה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

2 כפות זרעי קימל

2 כפות חומץ תפוחים

1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים

מלח לפי הטעםֿ

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומטגנים את הנקניקיות להזהבה.

מוציאים את הנקניקיות ושומרים בצד.

באותו סוטאז׳ מוסיפים מעט שמן ומזהיבים קלות את הבצל.

מוסיפים שום ומערבבים יחד במשך כדקה.

מוסיפים את הכרוב ומערבבים יחד.

מתבלים בסוכר, חומץ, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – מערבבים יחד.

מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מים, משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה.

מתקנים תיבול.

מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר