מצרכים ל- 4 מנות
2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים
3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים ונקיים
3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי "דורות" (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)
4 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
קורט מלח ופלפל
2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את חצאי הפלפלים כשהקליפה כלפי מעלה).
מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 230 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחירים קלות (כרבע שעה).
מעבירים את הפלפלים לקערה, אוטמים עם ניילון נצמד, ומניחים בצד לכ- 15 דקות.
מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות.
חותכים לרצועות, מעבירים לקערה.
מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח ופלפל, ומערבבים.
בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד.
מוסיפים כ- 2 כפות שמן זית, טבלית עשבי תיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל, ומערבבים.
מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה.
מזליפים חומץ בלסמי, ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.