רטטוי ירקות צבעוני וחגיגי

מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהירקות מוכנים ומקבלים חריכה קלה. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שמן עשבי התיבול שנותר. צילום גיא מועלם
יצרנית מוצרי התיבול הקפואים 'דורות' מציעה מתכון קל להכנה של רטטוי ירקות עם טבליות בצל מטוגן ועשבי תיבול איטלקי המאפשרים בישול פשוט וקל ללא מאמץ

מצרכים ל-6-8 מנות

2 חצילים קטנים

2 זוקיני

2 בצל סגול

3 עגבניות טריות (רצוי מסוג תמר)

4 פלפלים אדומים

לרוטב העגבניות

1 כוס עגבניות מרוסקות (240 מ"ל)

2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן כמו של דורות

1 פלפל גמבה קצוץ

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

לשמן עשבי תיבול

4 כפות שמן זית

5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי כמו של דורות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מקלפים את החציל והבצל הסגול.

פורסים את כל הירקות לעובי בין ½ ל-1 ס"מ בסכין או במעבד מזון עם סכין פריסה.

בתבנית פיירקס עגולה מערבבים בעזרת כף את כל חומרי רוטב העגבניות.

מפזרים באופן אחיד על התחתית.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים את כל מרכיבי שמן עשבי התיבול בצנצנת קטנה ומניחים בצד.

מסדרים בתבנית מעל הרוטב את הירקות בצורת ספירלה, מהמעגל החיצוני עד שמסיימים את כל הירקות.

מפזרים חצי מכמות שמן עשבי התיבול על הירקות.

מכסים ואופים 20 דקות במרכז התנור.

מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהירקות מוכנים ומקבלים חריכה קלה.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שמן עשבי התיבול שנותר.

מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר